Kromě namátkových kontrol hygienici každý měsíc do provozoven přicházejí na základě podnětů a kvůli nahlášení zdravotních obtíží po požití pokrmu. Pracovníci pražské hygieny uskutečnili 133 kontrol na udání a 70 kvůli zdravotním problémům, z nichž ve 26 případech se hlášení ukázalo jako oprávněné. Nejvíce kontrol na základě obdrženého hlášení bylo v červnu, kdy hygienici provedli 44 kontrol na základě obdrženého podnětu a 16 kontrol kvůli zdravotním problémům po požití pokrmu. Celkem bylo od ledna do července vykonáno 1 101 kontrol.
Špatné skladování a balení potravin: Hygienici napařili pražským restauracím téměř milionovou pokutu
Zpět
na
167 - přesně takový je počet pokut, které vydali hygienici pražským stravovacím zařízením, tedy bistrům, jídelnám a restauracím. Celková výše pokut se vyšplhá k 943 100 Kč. Nejčastěji se chybuje ve skladování potravin a v jejich ochraně před případnou kontaminací.