Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Koronavirus v Praze: 33 nakažených, má ho holčička (2) i senior (86). Kdo všechno onemocněl?

Autor: ČTK - 
11. března 2020
11:18

Mezi nakaženými novým typem koronaviru v Praze je podle hygieniků dvouleté dítě i 86letý člověk. K úterním 17:00 bylo pozitivních 30 potvrzených případů, 16 mužů a 14 žen. Ministerstvo večer informovalo ještě o dalších třech. Většina nakažených byla ve věku 21 až 64 let. Za úterý přibylo v republice celkem 21 nových případů, další přes noc. Nakažených v ČR je celkem 64.

Podle hygieniků bylo v úterý do 17:00 potvrzeno v Praze osm nových případů. „V jednom případě jde o kontakt s příbuznými ze Španělska, u kterých se po návratu z Prahy potvrdilo onemocnění,“ uvedla na webu ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová.

Další tři se nakazili po kontaktu s člověkem, který byl na Slovensku v kontaktu s dříve nakaženou ženou. Ta se vrátila z konference v americkém Bostonu, se kterou souvisí i několik dalších českých případů. Další lidé se nakazili při blízkém kontaktu s nakaženými přímo v Česku, dva v rodině.

Večer ministerstvo zdravotnictví informovalo ještě o dalších třech případech v Praze. S nakaženou ženou z Ústeckého kraje, která se vrátila z Itálie, byli v kontaktu dva pozitivně testovaní občané USA, kteří se nakazili v hlavním městě. Mezi jejími kontakty byly i další dva úterní případy.

Podle hygieniků lidé pozitivně testovaní v Praze pobývali v italských městech Udine a Milán, lyžařských střediscích Passo del Tonale a sousedním Ponte di Legno, Madessimo, San Cassiano a Val Gardena.

Dvouletá holčička i 12letý chlapec

Jediným nakaženým ve věku do šesti let je v Praze dvouleté dítě, nemocný je také 12letý chlapec. Tři nakažené jsou mladé ženy 15 až 24 let. Jednadvacet pacientů je ve věku 24 až 65 let. Starší jsou dva pozitivně testovaní muži a dvě ženy.

První pozitivní případy nákazy koronavirem úřady oznámily v neděli 1. března. Z Prahy byl pedagog České zemědělské univerzity a americká studentka, která studuje v Miláně a cestovala po střední Evropě. Později se nákaza prokázala i u její spolucestující z Ekvádoru. Do dnešního rána je nakažených celkem 64 ve všech krajích. Většina kromě cizinek je v domácí izolaci, nemocniční lůžka jsou vyhrazena pro vážné případy, které budou potřebovat podporu dýchání nebo jinou péči.

zlymikes ( 11. března 2020 12:12 )

místo běžného názvu pro lehká děvčata mám hvězdičky,

zlymikes ( 11. března 2020 12:11 )

Copak Hérci a hérečkY, ale co mají dělat *** a jak mají dodržovat vzdálenost 2 metry?

6_6_6 ( 11. března 2020 11:31 )

Ta komediantská svoloč nenažraná sluníčkářská ,co si hraje na herce,tak na internetu brečí ,že pomřou hlady jak jsou bez práce, že nemužou předvadét ty svoje ulety v divadlech pro pitomce...
No to je hnus nenažranej ,slizkej...včetné té zubaté obludy Hrušinskeho ,to by jeden blil!🤮🤮 Vir nevir...hlavně že hamtáme!👎🤮
Vsichni statisicové honoráře,ale furt maji za ten hnus co předvádí málo!
Stydim se za to že jsem Čech!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa