Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Dominika hledají už půl roku: Policie ho objevila v Paříži, mladík ale s rodinou dál nekomunikuje

Autor: VaB - 
22. července 2020
17:46

Dominik Wirth (20) z Polničky na Žďársku byl donedávna v policejní databázi jako pohřešovaný. V lednu totiž místo do školy jel na letiště a odletěl do Paříže. Nikomu nedal vědět a jeho matka se o něj bojí. Zamířil do Francouzské legie?

Dominik je dvacetiletý student z Polničky na Žďársku, chodil na průmyslovku ve Žďáru nad Sázavou a měl začínat s autoškolou. 22. ledna letošního roku ho ale jeho maminka Marcela viděla naposledy, do školy nedorazil, místo toho zamířil na letiště a zmizel v Paříži. 

Dodnes o sobě nedal vědět, jako by chtěl začít nový život. „Volali mi policisté, že jim francouzská policie sdělila, že měli Dominika legitimovat 20. března kolem třetí hodiny odpoledne v Paříži. Jenže už jsem se nedozvěděla v jaké části města a za jakých okolností,“ řekla pro Deník.cz matka Marcela.

Nové informace ji spíš znepokojily. „Domnívala jsem se, že pokud je po někom vyhlášeno pátrání a podaří se ho najít, tak s dotyčným udělají nějaký podrobnější zápis a zjistí o něm víc informací. Ale prý se ho jen zeptali, jestli nepotřebuje ošetření,“ uvedla matka. Dodává, že je syn dospělý a může si dělat co chce.

Policejní mluvčí Dana Čírtková uvedla, že pokud osoba není v policejní databázi pohřešovaných, tak pominuly důvody vyhlášeného pátrání. „Pokud to byl skutečně on, tak jsem samozřejmě moc ráda, ale jak si mohu být jistá, že šlo skutečně o mého syna?“ strachuje se žena. 

Marcele navíc vrtá hlavou to, co její syn Dominik v Paříži dělá, kde bere peníze na jídlo anebo na bydlení. Z domu v Polničce si totiž odnesl minimum věcí, odešel s pár drobnostmi ve školním batohu, letenku si koupil přes internet za peníze, které měl na autoškolu.

Syn navíc nikdy nic podobného v minulosti neudělal, nechápe proto důvody jeho chování. Podle Deníku.cz se objevila i informace, že odešel do Francouzské legie, to se ale zatím nepotvrdilo. Mladík se poté, co zmizel, odstřihl od všech komunikačních prostředků.

Jeho kamarádi i rodina po něm ale dál pátrají a budou vděční za jakoukoliv informaci o jeho pohybu.

lunatic ( 22. července 2020 22:25 )

Modní návrhář Alexander Mc Queen se však oběsil navzdory skutečnosti,že dluhy neměl - naopak,žil v blahobytu .Takkže asi nebyl každý druhý sebevrah,ale buď přímo první,anebo až třetí - děkuji však za radu

BoziMilda ( 22. července 2020 21:48 )

I to se dá řešit. Napřed utrať všechny prachy, nadělej dluhy a pak si to hoď. Ovšem, pravda, není to moc originální, tahle postupuje každej druhej sebevrah.

lunatic ( 22. července 2020 21:04 )

I kdybych snad nedopatřením dítě zplodil,dozajista bych jej neživil,protože oficiálně naprosto nic nemám a tedy inkasuji z účtů "nastrčených" jedinců

lunatic ( 22. července 2020 21:01 )

To je naprostá pravda a tedy mi nezbývá,než souhlasit ;dal bych tím však prostor k bezbřehému utrácení a tedy vystavil bych zhýralosti pozůstalé

lunatic ( 22. července 2020 20:59 )

Nerozumím - já děti cíleně nemám a tak i kdyby se mě o život prosily,nezplodil bych je ,ale - děkuji za kompliment ... a budu si psát,co budu chtít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání