Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodinná tragédie u Příbrami: První slova babičky Vlasty, přišla o manžela, syna a vnoučka Radečka

Autor: chal, ČTK - 
21. července 2020
12:04

Tři mrtví, taková je bilance neštěstí, ke kterému došlo v pondělí večer ve Lhotě u Příbramě. V rybníce tam našli bezvládná těla dědečka, jeho syna a vnoučka. Tragédie tvrdě zasáhla celou obec, nejvíce pochopitelně příbuzné zesnulých. Manželka nejstaršího z trojice na své milované dojemně zavzpomínala na sociální síti.

Jen těžko si lze představit, co prožívají příbuzní trojice zesnulých, kteří zemřeli v pondělí večer ve Lhotě u Příbramě. Podle informací serveru iDnes.cz je na vině zřejmě probíjející čerpadlo. Proč přesně ale dědeček, jeho syn a vnouček zemřeli, se teprve vyšetřuje.

Ať už byl ale důvod jakýkoliv, žal pozůstalých to nijak nezmenší. Už v úterý dopoledne za zesnulé veřejně truchlila manželka nejstaršího z mužů, která kromě muže přišla i o syna a vnoučka.

„S hlubokou ranou srdci bych vám chtěla oznámit, že nás včera navždy opustili moji milovaní manžel Radek K., syn Martin M. a vnouček Radeček Š. V našich srdcích zůstanete navěky. Budete nám moc chybět,“ napsala na facebook Vlasta K.

Lhota u Příbramě je obec s necelými 500 obyvateli. Celou vesnici zpráva šokovala. „Je to rodinná tragédie, obec poskytne rodině veškeré zázemí, a pokud budou potřebovat nějakou pomoc, jsme k tomu připraveni,“ řekla ČTK starostka obce Eva Drmlová.

Policisté případ prověřují pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. „Příčina i další okolnosti úmrtí osob jsou předmětem šetření příbramských policistů,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková. Dodala, že u zemřelých – dvou dospělých a dítěte – byla nařízena soudní pitva.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání