Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Maminku poblíž malebného jezera zmasakroval divoký medvěd: Nechala po sobě dvě děti

Autor: jžk - 
10. července 2020
18:57

Anastasia Lukashova (†39) byla nalezena manželem ve vážném stavu poté, co ji napadl medvěd hnědý během dovolené s rodinou v severojeniseyské oblasti v Rusku. Při cestě do nemocnice svým zraněním podlehla. 

Ženu přepadl ve čtvrtek během dovolené na severu Ruska divoký medvěd, napsal server deníku Mirror. Úspěšnou podnikatelku našel její manžel s vážnými poraněními poté, co se ji vydal hledat, když se dlouho nevracela z procházky kolem jezera. 

Okamžitě se pokusil Anastasiu převézt do nemocnice, ale podle policie zemřela po cestě. „K útoku došlo v tajze u jezera Lesnoye, poblíž vesnice Bajkal,“‎ stojí na stránkách místní policie. 

Žena se procházela po lesní cestě, když ji pravděpodobně napadl medvěd hnědý,“‎ napsali. Na místo byli povoláni lovci, kteří se medvěda-zabijáka nyní snaží najít.

V Rusku je letos mnoho regionů, kde nahlásili vyšší počet útoků medvěda na člověka než obvykle. Na vině je zřejmě horké a suché počasí, které má za následek nedostatek lesních plodů, kterými se medvědi také živí. Kvůli tomu se předpokládá, že se dravci budou i nadále vydávat blíže k osadám a letním kempům.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání