Fanoušci a široká veřejnost se tuhle špatnou zprávu dozvěděli na konci letošního dubna. Tehdy totiž dcera Andreje Hryce Wanda Adamík Hrycová (42) veřejně požádala o krev pro svého milovaného tátu. Tou dobou už byl souboj s nemocí, během které leukemické buňky postupně vytlačují buňky normální, v plném proudu. Andy Hryc se ale zjevně nevzdal a nevzdává. I díky tomu se teď jeho dcera mohla na sociální síti pochlubit povzbudivým vzkazem.

A jde se domů! Po šedesáti dnech extrémně náročné léčby beru tatínka konečně domů. Velké a nekonečné díky lékařům, sestřičkám a celému personálu Kliniky hematologie a transfuziologie LFUK, UNB, Nemocnici sv. Cyrila a Metoděje za perfektní péči a záchranu jeho života," napsala Wanda Hrycová k fotce, kterou hrdě a s radostí umístila na svůj instagramový profil. I herec známý například z filmů Kamarád do deště I a II či ze seriálu Černí baroni je příkladem člověka, který svou diagnózu zjistil v podstatě náhodou. Už nějakou dobu mu totiž nebylo dobře, a když se přidaly i další zdravotní problémy, rodina ho donutila zajít k lékaři. 

A to mu dost možná zachránilo život. Diagnóza, kterou si po sérii vyšetření herec vyslechl, byla totiž zdrcující – akutní leukémie. A od té doby herec s nemocí válčí nejen díky pomoci lékařů a medikamentů, ale i tím, že se snaží zachovat si optimismus a chuť do života. Oporou je mu nejen dcera, která o otcově cestě informuje skrze sociální sítě, ale také manželka Veronika Hrycová (69). Hodně sil herci dodává také odhodlání být tu co nejdéle pro své vnuky.

Fotogalerie
38 fotografií