Povedeného lotra se podařilo lapit pražským policistům úplnou náhodou. V pátek kolem půlnoci v Rybné ulici v centru Prahy kontrolovali muže, který odpovídal popisu hledaného. Ten to sice nebyl, kontrolovaný chlapík si ale počínal dosti nervózně. „Hlídka muže vyzvala, aby předložil hlídce ke kontrole veškeré věci, které má u sebe. V  kovovém pouzdře a v balení papírových kapesníků měl schované dva PVC sáčky s bílou krystalickou látkou o celkové váze více než 15 g,“ popsala policejní mluvčí Lucie Drábková s tím, že vyšlo najevo, že obsahuje metamfetamin.

To ale nebylo všechno. Muž měl u sebe také přes 40 tisíc korun, 300 eur a digitální váhu. „Protože muž naplnil skutkovou podstatu trestného činu tím, že minimálně neoprávněně přechovával pro vlastní potřebu drogu, byl na místě zadržen. Před eskortou osoby policisté ještě provedli prohlídku osoby, při které nalezli plynovou pistoli s plným zásobníkem,“ dodala mluvčí. 

Lump taky záhy přišel s nepříliš originální výmluvou. 0,4 gramu pervitinu prý má pro vlastní potřebu, zbytek, schovaný v kapesníčcích, ale údajně našel na zemi při procházce Prahou a nevěděl o něm. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Fotogalerie
6 fotografií