Policejní hlídka si povšimla v Praze vozidla, které bylo evidované, jako kradené. Z toho důvodu se dali do práce a řidiče upozornili, aby na Pražském okruhu u sjezdu na Vestec zastavil. „Řidič, však zastavit nechtěl, na opakované výzvy k zastavení nereagoval, a snažil se vysokou rychlostí policistům ujet,“ popisuje policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi muže v kradeném autě. Měl pozitivní test na drogy. (2. únor 2024) Policie České republiky

Započalo tak pronásledování podezřelého při velké rychlosti. „Svou rychlou jízdou a také jízdou v protisměru porušoval dopravní předpisy a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Policisté řidiče pronásledovali po ulici Vídeňská, K Jahodárně a do Slepé ulice ve Vestci, kde řidič naboural do oplocení pozemku a dal se na útěk,“ pokračuje Rybanský.

Netrvalo dlouho, než podezřelý muž zjistil, že po svých mu to nejde zdaleka tak rychle, jako za volantem vozidla. Pro policisty byla otázka jeho dopadení zodpovězena během pár minut. „Provedený test na drogy byl pozitivní na pervitin. Navíc sedmadvacetiletý muž nevlastní řidičský průkaz,“ upozornil mluvčí. Za jízdu pod vlivem a neoprávněné užívání cizí věci mu hrozí až dva roky vězení.

Fotogalerie
5 fotografií