Ve skupinách na sociálních sítích jedenácté městské části se o uplynulém víkendu objevilo video, které zachycuje brutální zákrok v pochozí zóně v Praze 11. Jsou na něm vidět muži oblečení v uniformě ochranky, jak pěstmi bijí další muže, kteří se ve chvíli, kdy je záznam pořizován, nebrání. Intenzita, s jakou se do mužů pustili, zarazila občany městské části. 

K incidentu, který rozbouřil diskuse, se následně vyjádřila městská část Praha 11. „Videozáznamem s agresivním jednáním dohledové služby na pochozí zóně, který o víkendu zahltil jihoměstské sociální sítě, se už zabývá Policie České republiky. Jihoměstská majetková, dceřiná společnost městské části Praha 11, není s bezpečnostní agenturou od 31. prosince 2023 v žádném smluvním vztahu,“ uvedl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě), místostarosta pro bezpečnost. 

Ovšem kdy konkrétně video vzniklo, není jasné, stejně jako není zřejmé, co zákroku předcházelo. „V současné době se policisté z místního oddělení incidentem zabývají. Zjišťují veškeré okolnosti a prověřují video, které se na sociálních sítích objevilo, následně budou vyslýchat aktéry. Na základě toho pak bude stanovena právní kvalifikace,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Video
Video se připravuje ...

Brutální počínání ochranky, kterou si najala Jihoměstská majetková - dceřinná společnost Prahy 11. Internet

Fotogalerie
5 fotografií