Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chvíle hrůzy na střední zdravotnické škole v Mostě: Student vyhrožoval střelbou!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
6. února 2024
13:27

Policie v úterý zasahovala na Střední zdravotnické škole v Mostě, kde jeden ze studentů hovořil o střílení v budově školy. Policisté při kontrole žádnou zbraň nenašli, studenta, který rovněž nebyl ozbrojen, na místě zadrželi. Informoval o tom v úterý mluvčí mostecké policie Václav Krieger na webu.

Ve škole zasahovala policie od 08:30. Důvodem, proč student hovořil o střelbě, byly podle jeho slov „špatné myšlenky“ a špatný psychický stav. Z dostupných informací kriminalisté nezjistili, že by měl žák přístup ke střelné zbrani. Převezen byl do nemocnice k vyšetření.

Mostečtí kriminalisté nyní zjišťují další okolnosti případu. „Můžeme veřejnost ujistit, že nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná škoda na majetku,“ uvedl Krieger. Po prosincové střelbě v Praze, kde student na filozofické fakultě zavraždil 14 lidí, jsou školy i policisté ostražitější vůči vyjádřením ohledně střelby nebo přítomnosti zbraní na půdě vzdělávacích institucí.

Na konci ledna strážníci vyvedli z brněnské pedagogické fakulty muže s legálně drženou zbraní, na okolí působil roztěkaně a neklidně. Na místě se konal den otevřených dveří. Mladý muž byl v aule společně s dvěma stovkami lidí. V Roudnici nad Labem skončil jeden z pedagogů Střední odborné školy a odborného učiliště Neklanova poté, co údajně nevhodně použil startovací pistoli při vyučovací hodině.

Video  Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval, že se vrátí do vinohradské nemocnice se zbraní. (3. únor 2024)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

verka1 ( 8. února 2024 07:54 )

Student zdravotnické školy... takového potkat v nemocnici 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání