Pro vyloučení místostarostky Korkešové zvedlo ruku 14 lidí, proti bylo šest,“ uvedl zdroj Blesku o Korkešové. Stejný zdroj zmiňuje i to, že proti nepohodlným členům jejich rivalové využili i kompromitující fotografie. Zároveň předsednictvo brněnského ANO zrušilo organizaci Starý Lískovec a vyloučilo z hnutí i jeho předsedu Davida Růžičku.

„Předsedkyně oblastní organizace Karin Karasová z Králova Pole vyčetla členům ze Starého Lískovce, že si účelově přehlašují bydliště,“ řekl zdroj z ANO. Sama Karasová přitom pominula fakt, že v jejím královopolském bytě byl několik let účelově přihlášený Petr Souček. Muž pocházející z Kamenice u Jihlavy se tak mohl stát místostarostou Králova Pole. O třetí buňce z Židenic, kterou si přál zrušit bývalý místopředseda ANO a exprimátor Brna Petr Vokřál, předsednictvo nerozhodlo.  

Vedení brněnského ANO se zatím vůbec nezabývalo situací v buňce Brně-střed. Odtud přitom pocházejí všichni hlavní aktéři korupční kauzy Stoka, včetně místního údajného korupčního kápa a bývalého místostarosty centrální brněnské části Jiřího Švachuly. Další kolo čistek v brněnském ANO se zřejmě odehraje ve čtvrtek. Do Quality Hotelu v brněnské Křížkovského ulici si totiž brněnské straníky pozval na kobereček premiér a šéf ANO Andrej Babiš.

Fotogalerie
7 fotografií