„V obou případech se jednalo o seniorky, které upadly a zůstaly nehnutě ležet na zemi ve svém bytě. K prvnímu z nich byli přivoláni členové pořádkové jednotky do Bystrce poštovní doručovatelkou,“ řekla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Ženě (90) se podle jejích slov zatočila hlava a upadla v předsíni těsně za vstupními dveřmi. „Hlídka speciálně vycvičená k těmto zákrokům je během chvilky otevřela pomocí planžety, velice opatrně vstoupila do bytu a pomohla ženě vstát,“ pokračovala Skřivánková.
Video
Video se připravuje ...

Jedna hlídka brněnských strážníků pomohla během hodiny dvěma seniorkám. Městská policie Brno

Neuplynula ještě ani hodina a stejná hlídka strážníků byla zalarmována pracovnicí pečovatelské služby. „Nemohla se dozvonit na svoji klientku (88), která si navíc nevyzvedla oběd z předešlého dne. Zevnitř bytu zaslechli strážníci slabé sténání. Také v tomto případě použili hbitě k otevření dveří planžetu,“ upřesnila mluvčí strážníků.

Stařenka ležela na břiše v koupelně. „Stěžovala si na silnou bolest pravého kolene, ramene a zad. Hlídka městské policie jí poskytla první pomoc a přivolala zdravotníky, kteří ženu po prvotním ošetření převezli do nemocnice,“ dodala šťastný závěr Skřivánková.