Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda na Rokycansku: Řidič (†41) se na dálnici srazil s pracovním strojem, na místě zemřel

Tragická nehoda na Rokycansku: Řidič (†41) se na dálnici střetl s pracovním strojem, na místě zemřel (ilustrační foto).
Tragická nehoda na Rokycansku: Řidič (†41) se na dálnici střetl s pracovním strojem, na místě zemřel (ilustrační foto).  (Autor: HZS PK)
Autor: ČTK - 
7. června 2020
09:27

Při nehodě kamionu na dálnici D5 zemřel v neděli ráno jeho jednačtyřicetiletý řidič. Nehoda se stala na 51. kilometru dálnice ve směru na Rozvadov. Cizinec za volantem kamionu vjel z zatím nezjištěných příčin v dopravním omezení do místa silničních prací a střetl se tam s pracovním strojem, řekla policejní mluvčí Martina Korandová. V místě nehody se už kvůli platnému dopravnímu omezení jezdí ve směru na Rozvadov levým pruhem.

Nehoda se stala po 4:00 na úrovni Mýta na Rokycansku. Na místo ihned vyjeli záchranáři, včetně záchranářského vrtulníku. „Muž utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Lékař konstatoval úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Korandová doplnila, že nehodu vyšetřují rokycanští kriminalisté. Náklad a havarovaný kamion se budou odstraňovat.

Tento týden je to už druhé úmrtí zahraničního řidiče kamionu na dálnici D5 v Plzeňském kraji. Ve čtvrtek u Benešovic na Tachovsku postihla pětatřicetiletého řidiče náhlá zdravotní indispozice, ztratil kontrolu nad vozem, který narazil do svodidel a převrátil se přes dva pruhy. Řidiče se nepodařilo oživit, zřejmě ho postihla zástava srdce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání