Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman už ví, kde letos stráví dovolenou. Letitá tradice se konat nebude

Autor: ČTK, red - 
6. června 2020
09:37

Prezident Miloš Zeman letos opět plánuje strávit dovolenou na Vysočině a v Lánech. Je tak šance, že znovu vypluje na svém slavném člunu, který loni nevyužil. Termíny, kdy si hlava státu vybere volno, se upřesňují. ČTK to řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Zeman letos neplánuje spojit dovolenou na Vysočině s návštěvou kraje.

Zeman na Vysočinu jezdí v létě každoročně, v Novém Veselí spoluvlastní nemovitost, kterou označuje za chalupu. Pověstné jsou jeho výlety v nafukovacím člunu na místní rybník. Plavidlo ale loni zůstalo vyfouknuté, Zeman na vodu nevyrazil kvůli špatnému počasí. Letos je otázkou, jak možný výlet člunem ovlivní probíhající pandemie koronaviru.

V posledních letech Zeman stále více svého volného času tráví na zámku v Lánech, který slouží jako venkovské prezidentské sídlo. V Lánech byl i v době, kdy kolem něj byla z obav z nákazy novým koronavirem zavedena přísná opatření. Nikoli z oficiálního sídla českých prezidentů, kterým je Pražský hrad, ale právě ze zámku v Lánech se vysílá i pravidelný pořad Blesku. 

Kapitán Miloš Zeman a jeho úbory při projížďce po rybníku Kapitán Miloš Zeman a jeho úbory při projížďce po rybníku | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

V obci si také staví dům, do kterého by se chtěl nastěhovat po skončení prezidentského období. Na zámku pobýval i během své poslední dovolené, kterou si vybral v druhé polovině prosince.

Podle Ovčáčka letos Zeman cestu na Vysočinu nespojí s návštěvou Kraje Vysočina, tak jak v minulých letech. Návštěvy krajů Zeman omezil po svém znovuzvolení prezidentem v roce 2018.

Video  Prezident Zeman na rybníce  - Jiří Čada, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Georgenakloneny ( 6. června 2020 15:56 )

Vím Kde by ji mohl strávit ? ....třeba v Kóma za ten Intrik

kocka22 ( 6. června 2020 15:22 )

De.bile, proč ho nazýváš Ovarem, vždyť už je to vyschlý stařík

Maximilian ( 6. června 2020 11:39 )

To pan prezident hospodaří tak,že nemá na motorový clun,chudáci z ochranky

Georgenakloneny ( 6. června 2020 10:37 )

Jenom HLUPÁK nemění názor- jeho výrok ... CHŘADNE až z CHŘADNE.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa