Nakonec se rozhodl, že se s kamarádkou a zpěvačkou rozloučí na dálku. „V pravé poledne, kdy začíná mše v bazilice na Strahově, zapálíme se ženou svíčku na stole v obýváku,“ prozradil Blesku jubilant. Žádná velká oslava ho ale nečeká.

Před pěti lety slavil osmdesátku velkým koncertem na Žofíně, kde mu Karel Gott (†80) zazpíval jeho milovanou Měsíční řeku. Letos nic. „Kvůli koronaviru nebylo možné nic připravit. Nikdo netušil, co bude,“ řekla Blesku Jarmila Hybšová (72). Gratulanti budou chodit postupně, muzikantova žena je doma ráda pohostí.

Kapelník je po operaci srdce, před šesti lety už bilo jen z posledních sil. Loni uspořádal Hybš poslední slavné vánoční turné a nyní už nemá žádné povinnosti. „Chodím na procházky na Žofín, žena u okna hlídá, zda si tajně nesedám na lavičku. Pořád se věnuju aranžím a s Miloněm Čepelkou chystáme na příští rok jisté hudební překvapení,“ prozradil kapelník.

Zástup hvězdných hostů

Ačkoliv Hybš na zádušní mši nepřijde, osobností tam bude i tak dost. Vdovci Janu Kolomazníkovi (67) potvrdila účast řada přátel a kolegů. Například Jiřina Bohdalová (89), Hana Zagorová (73) s manželem Štefanem Margitou (63), Leona Machálková (53) a mnoho dalších.

PŘÍMÝ PŘENOS ZE ZÁDUŠNÍ MŠE ZA EVU PILAROVOU SLEDUJTE OD 11 HODIN NA BLESK.CZ!

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
85 fotografií