Také vás při pohledu na tuto krásnou vilu napadne, jaké to asi musí být pozorovat v horké letní noci okolí z bazénu? A jak se asi musí lenošit v úchvatném wellness? Majitelé si přáli hodně soukromí a to se podařilo na výbornou.

Realizaci stavby provedla architektonická kancelář Deyl-Šesták-architekti. Prvotním úkolem bylo najít optimální umístění vily na velkém pozemku a její orientace vzhledem k výhledům do krajiny a na město.

Dům je osazen na hranu přirozeného terénního zlomu tak, aby jednotlivá podlaží navazovala na pozemek. Kamenná podnož tvoří oporu nadsazené hmotě pokojů, která je částečně nad terasou a je rozdělena na dvě části.

Terasa je vymezena relaxačním křídlem a obytným prostorem – obě části jsou výrazně proskleny a umožňují letní otevření a plynulé procházení z exteriéru do interiéru. Z prostoru terasy je možné volně vstoupit na terén. K pozemku patří i „altán“ a zázemí pro údržbu zahrady.

Na interiéru se podílela Ivana Šustrová ze studia DESIGNIST. „Jednalo se o kompletní návrh interiéru novostavby, zadání od klientů bylo jasné – propojit interiér s exteriérem, využití kamene a dalších přírodních materiálů. Zároveň však měl dům působit dostatečně útulně a reprezentativně. Heslo znělo: Barevnost v zemitých tónech.“

Majitelé měli kromě barevnosti jasno také v dalších věcech. Chtěli mít oddělenou část vily pro dospívající děti, velkorysé wellness zázemí, prostorný obývací pokoj s jídelnou a kuchyní a zároveň dům vybavený inteligentní domácností.

Při navrhování interiéru by měl každý designér vycházet a respektovat zadání majitele nemovitosti a zpracovat jeho požadavky do reálného základu tak, aby se členové rodiny v domě cítili dobře a měli dostatek soukromí.

„Důležité také je rozdělit všechny zóny podle využití, zároveň ale prostor celkově sladit do jednotného tónu a vyřešit i praktické věci. Pokud se jedná o větší prostor, klienti musejí mít dostatek úložných prostor a technického zázemí podle náročnosti domu. Tím se snažím vždycky řídit,“ uzavírá Ivana Šustrová.

Dům je řízen inteligentním systémem a veškeré osvětlení i technické zázemí se tomu musely podřídit. Dále je v domě použitý přírodní kámen větších rozměrů, a to jak na vřetenové zdi – labradorit, tak prosvětlený Onyx Cappuccino v jednom kuse, který je v jedné z koupelen. Instalace těchto větších formátů byla náročná. Ostatní povrchové materiály jsou přírodní kámen, keramika nebo dýhované obklady mořené podle autorského návrhu.

Fotogalerie
11 fotografií

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Titulní strana červnového vydání časopisu Blesk Bydlení
Autor: archiv Blesk Bydlení