Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cyklistu Karla (†40) při tréninku na Klatovsku smetl cizinec v autě: Zůstaly po něm dvě malé holčičky

Karel zemřel při tréninku na kole. Smetl ho 64letý cizinec v autě.
Karel zemřel při tréninku na kole. Smetl ho 64letý cizinec v autě.  (Autor: www.zapadoceskaamaterskaliga.cz)
Autor: chal - 
1. května 2020
07:57

Těžkou dobu prožívají příbuzní a přátelé Karla D. z Klatovska. Nadšený cyklista v úterý zemřel na kole při nehodě, kterou způsobil 64letý řidič u Janovic nad Úhlavou. Karlovi kamarádi z cyklistického oddílu na zesnulého sportovce dojemně zavzpomínali.

Ve špatnou dobu na špatném místě byl Karel D. v úterý večer. Krátce po sedmé hodině jel na svém kole kousek od Janovic nad Úhlavou na Klatovsku po silnici směrem na Nýrsko, když protijedoucí auto dostalo smyk, přetočilo se přes střechu a Karla smetlo.

„Cyklista utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. „Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ dodala mluvčí. Proč 64letý cizinec dostal na rovném úseku smyk, policisté vyšetřují.

Nečekaná smrt kamaráda zasáhla sportovce z amatérského cyklistického oddílu, jehož barvy Karel reprezentoval. „Nesmírně těžce se nám sděluje zpráva, že odešel náš skvělý kamarád, skvělý člověk... Výborný cyklista, který vždy dělal čest našemu oddílu," těžko hledali cyklisté slova.

Karel zemřel na kole při tréninku. Kamarádi ho popsali jako spolehlivého, zodpovědného člověka, který nikdy neodmítl pomoct druhému. „Kája byl mimo jiné hlavně milujícím manželem a oddaným tatínkem dvou malých holčiček,“ napsal na stránkách Západočeské amatérské ligy Jiří, Karlův kolega z oddílu.

Psapytel ( 1. května 2020 12:26 )

Nemel, ty potkáš tak dva cyklisty cestou do fachy, ale cyklista potká stovky aut - protože to je mor dnešní doby, pro každou hovadinu jet autem, i když to má pár metrů - jste prostě líný prasata, který nejsou schopni se ani ´dohodnout na spolujízdě, protože v drtivý většině aut je jenom řidič!!!

kralovna-vsech-mori ( 1. května 2020 12:07 )

Tenhle se narodil dávno po válce. Ale to nic na tom co jste napsal nemění.

kralovna-vsech-mori ( 1. května 2020 12:05 )

Trénink na silnici? Když trénoval na silnici řidič formule, tak se mohli všichni posr-at do výšky.Tihle magoři v neopénech kašlou na to co se kolem nich děje a jedou jak smyslu zbavení.
A to, že se nám tady v době katantény prohánějí frickové asi taky není v pořádku, že?

bullshit ( 1. května 2020 12:01 )

Jde o to jak se to napíše. "Smetl" nebo srazil atd. Cyklisty škoda ale potkávám jich na silnicích docela dost a nějaké dopravní předpisy je spíše nezajímají. Neukazují, různě vyjíždějí, nebezpečně objíždějí překážky atd. O světlech při přítmí nebo reflexních prvcích se raději nezmiňuji. Na silnici by se asi přeci jen trénovat nemělo...

villon ( 1. května 2020 11:02 )

Taky si nechávaj kouřit od ciken u silnice. Na ty babi by soudnej chlap nešáh ani v rukavkách natož aby jim nechal cucat péro. Dojčácký dědci co pamatujou fírera jsou ůplně mimo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání