Jak se říká z nuly na sto, ale v případě Bekima Aziriho je to opačně. Ve vteřině se mu život změnil o 180 stupňů, a to během závodů v Přerově. 

Na startovní čáře mi hlavou problesklo, že se mi něco špatného stane, ale nedal jsem na předtuchu a jel,“ tvrdí bývalý cyklista. Bekimu hrozilo ochrnutí od krku dolů. V Olomouci podstoupil náročnou operaci, která byla úspěšná. Ale verdikt lékařů byl neúprosný – na nohy se už nikdy nepostaví. 

Bekim dokázal nemožné - rozhýbal ruce a horní polovinu těla, díky dennímu cvičení a posilování se postaví na nohy a udělá pár kroků. „Je to strašně vysilující a namáhavé, bolí to, ale já se nevzdávám. Mám s kamarádem cross centrum, kde denně cvičím, teď musím doma a snažím se vyjet ven,“ řekl v live streamu mladík, který začal rappovat, má své stand-up comedy vystoupení a má pravidelné besedy po školách. 

Říkám jim svoje příhody, snažím se jim vysvětlit, že lidi s hendikepem nejsou méněcenní nebo neviditelní, že si zaslouží, aby byli přijatí a integrovaní mezi ostatní. A je přitom jedno, zda jde o vozíčkáře, nebo o jinak zdravotně postiženého,“ říká Aziri, který má partnerku Lauru. Radost mu dělá i pejsek. 

VIDEO: Po pádu na závodě ochrnul! Z profesionálního cyklisty se stal raperem

Video
Video se připravuje ...

Po pádu na závodě ochrnul! Z profesionálního cyklisty se stal raperem Markéta Reinischová

Fotogalerie
14 fotografií