Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matěj (13) zaútočil na matku: Zasadil jí 20 ran nožem!

Autor: shp - 
22. dubna 2020
11:53

K děsivé a krvavé tragédii došlo ve slovenském městě Žiar nad Hronom. Teprve třináctiletý Matěj tam v bytovce napadl svoji vlastní matku a zaútočil na ni s nožem ruce. Při ataku jí zasadil 20 bodných ran do zad a do hlavy. Poté v bytě pustil plyn, vyskočil z okna a utekl...

K brutálnímu útoku došlo podle TV JOJ v pondělí v noci. Obyvatele vzbudil z klidného spánku zoufalý křik matky, která se stala terčem krvavého útoku toho, komu sama dala život. „Podle dosud získaných informací měl být útočníkem její syn, který se ihned po útoku dal útěk,“ uvedla policie.

Video  Matěj (13) zaútočil na matku: Zasadil jí 20 ran nožem!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Poté, co v bytě pustil plyn a vyskočil z okna v prvním patře, dal se na zběsilý útěk. Dlouho však strážcům zákona neunikal. „Policie rozběhla rozsáhlé pátrání po podezřelém. Podařilo se nám ho ve velmi krátkém čase zadržet. Už v brzkých ranních hodinách seděl na policejním oddělení,“ dodala. Zadržen byl na nádraží.

Máma skončila na intenzivní péči

Napadená žena byla po útoku převezena do nemocnice v Žiaru nad Hronom ve vážném stavu. „Zdravotní stav pacientky vyžaduje intenzivní péči. Je však mimo ohrožení života,“ vyjádřila se Jana Fedáková, komunikační specialistka nemocnice. Případ si převzal vyšetřovatel Krajského ředitelství policejního sboru v Banské Bystrici.

Policie už začala trestní stíhání ve věci obzvlášť závažného zločinu spáchání vraždy ve stadiu pokusu. „V této smutné a závažné události je důležité v tomto momentě, že žena útok přežila, a neméně důležitý je i fakt, že je už podezřelý v rukách policie. Pro citlivost případu se k němu není možné dál vyjadřovat,“ uzavřela policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Jako nezletilý chtěl napadnout i bratra

Motiv chlapcova jednání není známý. Podle všeho si ho ale nejspíš připravil. Zaútočit chtěl podle informací i na svého bratra. Ten však měl štěstí a v době útoku se nenacházel v domácnosti. Chlapec přitom krvavý čin spáchal den před svými 14. narozeninami, a tak za něj nemůže být souzen. Na Slovensku je možné za vraždu odsoudit osobu starší 14 let.

luklovah ( 22. dubna 2020 17:03 )

Jardavozebouchak No podle vašeho návodu ho řezali řezali a za to se jim tak odvěčil.Podle vašeho návodu řezání, otec Hitlera ho vychovával tak že ho řezal a vidíte jak je váš názor je ohromně chytrý.Škoda že jste neskončil v jeho koncentráku.Vy musíte být retardovaný duševní mrzák vidíte jak na vár to řezání zanechalo následky .Vy musíte mít mozek inteligence kůrovce.

andorea ( 22. dubna 2020 13:05 )

Vypočítavý hayzl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání