Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v ordinaci: Agresivní lékař ordinoval opilý!

Autor: shp - 
16. dubna 2020
21:12

Ordinoval pod vlivem alkoholu, a tak skončil za mřížemi ilavské věznice! Lékař (66) z pohotovosti ve slovenské Prievidzi ordinoval opilý. Byl přitom velmi agresivní. Pacienti si toho všimli a zavolali policii, která ho zatkla. Doktor si tím zpečetil svůj osud.

Lékař se začal chovat agresivně, a proto na něj pacienti zavolali strážce zákona. Po jejich příjezdu v chování pokračoval, a tak ho zadrželi. Několikrát lékaře vyzvali k tomu, aby se podrobil dechové zkoušce. On ale odmítl.

Dechovou zkoušku odmítl

Obviněný sloužící lékař odmítl zkoušku na přítomnost návykové látky v těle,“ řekl TV Joj policejní mluvčí Pavol Kudlička. Lékař byl proto odveden do cely a o pár hodin později už měl na krku obvinění.

Vyšetřovatel obvinil 66letého muže z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal mluvčí. Podle psychiatričky Dariny Hrabkové je takovéto jednání potenciálně nebezpečné. Lékař může špatně diagnostikovat i nařídit nevhodnou léčbu.

Lékař putoval do vazby

Soudce okresního soudu v Prievidzi poslal lékaře do vyšetřovací vazby. „Existuje obava, že by obviněný nadále užíval alkoholické nápoje anebo jiné látky, které mají vliv na jeho psychiku, čímž by mohl ohrozit pacienty, anebo spáchat trestný čin střelnou zbraní, které je držitelem,“ uvedl mluvčí krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus.

Video  Lékař byl agresivní na pacienty: Ordinoval opilý!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Doktorova ambulance v obci Valašská Belá nyní zeje prázdnotou. Nikdo tam neordinuje. „Nevím, co je s panem doktorem. Nevím, co se děje, i když se něco povídá, ale oficiální stanovisko nemám,“ řekl starosta obce Miloš Cúcik. Podle informací televize měl muž problémy už v minulosti.

Stížnosti na doktora

Dostalo se to i k mým uším. I mně si lidé stěžovali. Nebylo to v mé kompetenci, posunuli jsme to kompetentním,“ konstatoval starosta Cúcik. Trenčínský kraj vyzval doktora, aby se podrobil posouzení zdravotní způsobilosti. Dosud to však neudělal.

Citronel ( 16. dubna 2020 22:44 )

Jedu z práce a v rádiu slyšim,že policie musela odvést doktora z ordinace,pak jsem se dozvěděl,že to byl můj obvoďák,nejedná se o tento případ.Jednou se stalo,že jsem tam přišel a on celý zarudlý mi předepisoval léky,ale v pořádku.Každý jim něco přinese a pak to tak dopadá,známá říká,že bez flašky k doktoru nejde,i já viděl,jak mu v hrsti nějaký pacient něco dává,zřejmě peníze.Škoda ho,byl to dobrej člověk a ještě lepší doktor,i po 30 letech si pamatuji jeho rady.Pak už to stálo v ordinaci za nic a teď tam už není nikdo,jsem rád,že jsem vůbec sehnal lékaře v jiném městě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání