Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Chlastají tam bez roušek, hlásí lidé policii: Na operačním denně řeší stovky hlášení

Autor: VaB - 
18. dubna 2020
21:12

Místnost plná monitorů, policisté se sluchátky na uších a neustálé vyzvánění telefonů. Tak vypadá operační středisko policistů v Olomouckém kraji. Kvůli koronaviru musí řešit lidi bez roušek, nelegální párty a další stížnosti.

Každý kraj má své vlastní operační středisko. Ve velké místnosti plné monitorů sedí několik policistů, kteří přijímají tísňové volání a dále pak instruují hlídky v terénu. Jsou to lidé, kteří jsou u policie velice důležití, slouží i jako pomoc pro příslušníky v terénu. 

Denně vyřídí několik desítek tísňových volání od potyček, dopravních nehod až po ty nejzávažnější trestné činy. „Za rok přijmou zhruba 70 000 telefonních hovorů na lince 158 v Olomouckém kraji,“ uvádí policejní mluvčí Libor Hejtman. „Po dobu nouzového stavu vyhlášeného Vládou České republiky 12. března přijali přes 6 000 oznámení,“ upřesňuje. 

Video  Policisté na operačním středisku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Hejtman dále uvádí, že se od doby koronaviru a vyhlášení nouzového stavu změnila volání. „Došlo k výraznému poklesu oznamování dopravních nehod, což souvisí s omezením pohybu v silničním provozu, a naopak přibylo událostí ve vztahu k porušování vládních nařízení po dobu vyhlášení nouzového stavu a také došlo k nárůstu oznamovaných událostí v oblasti mezilidských vztahů,“ dodává mluvčí.

„Dobrý den, já bych chtěla nahlásit, u nás se tady srocují mladí lidé, je jich tam asi deset, bouchají tam s flaškama, chlastají tam bez roušek,“ je slyšet na videu zveřejněném policií. Podobných volání je ale daleko víc. „Tady dole v baru probíhá nějaká párty, myslím si, že v tom baru by teďka nějaké párty nemusely být,“ uvedl další volající. 

dietr ( 19. dubna 2020 08:26 )

Udávání má jeden cíl, lidem se líbí, když policajti lítají sem a tam jak hadr na holi. Ale asi si za to můžou sami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání