Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tři mrtví po nehodě u Bíliny: Kamion smetl dělníky pracující na silnici

Aktualizováno -
16. dubna 2020
16:18
Autor: VaB - 
16. dubna 2020
12:38

Mezi Bílinou a Teplicemi došlo k tragické nehodě! Kamion zde měl smést lidi pracující na silnici první třídy mezi Bílinou a Teplicemi. Tři z nich nehodu nepřežili, další skončil v nemocnici. Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby. 

 

Silnice I. třídy číslo 13 u obce Pňovičky byla po nehodě uzavřena. Došlo tam k nehodě kamionu a dodávky údržby silnice. "Úplná uzavírka silnice I. třídy č. 13 mezi Bílinou a Teplicemi v obou směrech z důvodu tragické dopravní nehody. Tvoří se kolony, policisté na místě řídí dopravu," uvedli policisté na twitteru. 

Hasiči následně uvedli, že nehodu nepřežili tři lidé. "Jeden z kamionů pravděpodobně smetl osoby pracující na silnici," dodali hasiči na twitteru. 

Mluvčí záchranné služby Prokop Voleník uvedl, že u jedné z osob došlo ke zhoršení stavu a záchranáři museli začít s resuscitací. Další osoba byla transportována do nemocnice v Ústí nad Labem. "I přes veškeré úsilí leteckých záchranářů osoba podlehla svým zraněním," dodal Voleník. 

Dnešní nehoda, při které na Teplicku zemřeli tři silničáři, je nejtragičtější svého druhu v posledních letech. Naposledy zemřel pracovník údržby letos v březnu, kdy u obce Bačálky na Jičínsku srazilo osobní auto dva silničáře, jeden u nich nepřežil.

V říjnu 2015 pak na dálnici D5 srazilo u Prahy nákladní auto muže, který čistil u svodidel kanálové svody. Na místě zemřel. Vážné nehody, kdy někdo srazil silničáře při práci, se staly také v září 2015 na kilometru 63,5 dálnice D5 nebo v lednu 2018 na dálnici D10 u Mladé Boleslavi, v obou případech pracovníci údržby vyvázli s těžkými zraněními.

Manowar ( 16. dubna 2020 13:28 )

To se poslancům,ani senátorům v "práci" nemůže nikdy stát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání