Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdravotní sestru cestou do práce naboural umírající senior (†78): Za péči o něj dostala nové auto

Autor: ran - 
4. dubna 2020
11:42

Do fiatu zdravotní sestry na psychiatrii Lucy Duncanové z anglického města Wigan v úterý naboural senior nakažený koronavirem. Důchodce vyjel pro něco k jídlu, protože údajně už několik dní nejedl. Lucy se o pána po nehodě starala a strávila s ním ještě dalších pět hodin v nemocnici, kam ho následně chodila navštěvovat. I přes poskytnutou péči lékařů však starý pán bohužel zemřel.       

Lucy Duncanová se vracela utahaná po 12hodinové směně domů z práce, když do jejího auta na semaforech nabouralo jiné vozidlo. Protože viník nehody začal ujíždět, vydala se Lucy v nabouraném autě za ním. Dostihla ho v zaparkovaném autě v postranní uličce. Její rozladění brzy vzalo za své, když ve vozidle spatřila starého pána zhrouceného na volantu.

Senior (†78) těžce dýchal, byl zmatený, střídavě upadal do bezvědomí a celkově působil velmi zbědovaným dojmem. Jediné, co byl schopný Lucy říct, bylo, že má asi koronavirus a už sedm, možná deset dní nic nejedl.

Na poničené auto Lucy přestala myslet a s rouškou, kterou si nasadila již při výstupu z vozu, se začala zabývat starým pánem. Za přivolanou sanitkou následně jela až do nemocnice, kde s pacientem strávila dalších pár hodin i po jeho hospitalizaci.

Senior ji vděčně držel za ruku a děkoval jí. Dědeček se Lucy také ptal, proč je tak hodná. „Kdybych byla nemocná a nikoho neměla, taky bych za to byla ráda,“ konejšila starého pána Lucy. Jak se z rozhovoru dozvěděla, důchodce měl už jen syna, se kterým se už několik let neviděl. Lucy seniorovi slíbila, že se s jeho synem spojí a řekne mu, co se stalo.

Sama přitom na starého pána nezapomněla a vracela se za ním. „Pokaždé, když jsem se vrátila a vzala ho za ruku, se mu rozzářily oči. A já byla uvnitř vděčná za to, že jsem se takto mohla stát součástí jeho života,“ vyprávěla Lucy později BBC. 

I když senior po několika dnech bohužel zemřel, dojemný příběh soucitné zdravotní sestry se přes sociální sítě dostal mezi lidi. Začali jí projevovat uznání a nešetřili chválou a díky za její šlechetnou péči o starého člověka.

Místní prodejce aut jí dokonce nabídl zcela zdarma nové auto, kterým může jezdit do doby, než to její projde opravou. Tu zase místní autodílna slíbila provést zcela zdarma na své náklady. Televize BBC s Lucy také natočila živý vstup do svého ranního vysílání a byla u toho, když jí přivezli vůz až před dům.

gabreta ( 4. dubna 2020 21:16 )

Je vidět, že musí půlka planety vychcípat, aby k sobě našli zase lidi přístup!!

Zobrazit celou diskusi