„Dneska jsem byla poprvé svědkem totální hysterie kolem koronaviru. V lékárně přede mnou stála paní a dožadovala se roušky, protože se prý nemá jak chránit v práci. Nevím, co dělala, jestli pracovala někde na letišti...,“ vyprávěla dýdžejka o osobním zážitku s panikou, která se (zatím) na rozdíl od samotného viru šíří Českou republikou už nějaký ten pátek.

„Každopádně jí bylo řečeno, že roušky nejsou a ani nebudou. Ona nehodlala odejít s tím, že ji musí někde sehnat a řekla lékárnici, aby se podívala do systému, že si pro to někam dojede. Tipla bych, že bylo paní okolo šedesáti let,“ potvrdila Andrea Pomeje fakt, že roušky jsou v lékárnách nedostatkovým zbožím. Co je ale možná horší, je neinformovanost občanů.

„Mě ale spíš fascinuje to, že jí nebylo řečeno, že rouška jí k ochraně nepomůže. Že roušky jsou k tomu, že když jsou lidé už nakažení, aby to nepřenášeli na někoho jinýho. A k ochraně slouží respirátor. Když už tady nějaká panika vzniká, tak si o tom, prosím vás, alespoň něco přečtěte,“ apeluje správně na všechny Pomeje, že jedinou účinnou ochranou před nákazou skutečně není obyčejná rouška, ale respirátor!

VIDEO: Andrea Pomeje po smrti Jirky (†54): Stále věřím, že je jen na dovolené a vrátí se

Video
Video se připravuje ...

Andrea Pomeje po smrti Jirky (†54): Stále věřím, že je jen na dovolené a vrátí se Markéta Reinischová

Fotogalerie
55 fotografií