Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vražda na Táborsku: Filip stráví 22 let v kriminále!

Autor: ČTK, VaB - 
26. února 2020
16:30

Na 22 let do vězení poslal soud Filipa V. (22), který podle obžaloby loni zavraždil na Táborsku šestačtyřicetiletého muže. V chatové oblasti ho ubodal nožem. V souvislosti s případem byli obžalovaní další dva muži (37 a 38). Podle kriminalistů o vraždě věděli, neinformovali o tom policii a navíc s Vondrákem vykradli dům i garáž zavražděného. Za to soud uložil jednomu z nich vězení 2,5 roku, druhý dostal podmíněný trest. Rozsudek není pravomocný. 

„Způsob, jakým byl poškozený napaden, se vymyká. Dostáváme se do kategorie, kdy se jedná o zvlášť surový způsob,“ řekl při odůvodnění trestu předseda senátu táborského soudu Petr Černý.

Tragédie se stala loni v srpnu. Kriminalisté zjistili, že obžalovaný po hádce napadl šestačtyřicetiletého muže nožem a několikrát jej bodnul. Po vraždě tělo ukryl na jednom pozemku a zamaskoval různými předměty, například větvemi a odpadem. Kriminalisté pak zavražděného našli několik dní po činu.

Podle testů má dvaadvacetiletý Filip V. inteligenční kvocient 70. „Je to hrubě podprůměrný intelekt. My jsme to dříve nazývali slaboduchostí,“ uvedl znalec z oboru psychologie Karel Netík. Podle něj je prognóza z psychologického hlediska směrem do budoucnosti značně nepříznivá. „Zvláště, pokud bude užívat alkohol,“ uvedl. Podle odhadu odborníků měl obžalovaný z vraždy v době činu v krvi 2,5 až 3,2 promile alkoholu. Netík řekl, že i tento fakt pomohl spustit agresivní jednání. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání