Jako první stane u plotny jediný muž v soutěži, tedy recepční Vláďa (31). Podle ostatních je to takový „chytrolín“: všude byl, všechno zná a ke všemu se umí vyjádřit. Menu bude inspirované jeho častými zahraničními cestami. Zachutná ale soupeřkám jídlo s vůní dálek, které rozhodně nevypadá tak, jak původně očekávaly? „Třeba kuře po Řecku jsem si představovala na rajčatech a paprice. Ale ono to tam ani nebylo, tam nebylo vůbec nic!“ stěžuje si důchodkyně Zdeňka, které vzápětí vadí i to, že je jídlo, v němž převažuje vařená mrkev, podávané již studené. Jak pohledný mladík, který ještě stále nenašel svou vyvolenou, zvládne babinec, který se mu sejde u stolu? A jak zareaguje na skutečnost, že si ostatní dámy nejsou jisté jeho orientací, a překvapí je, že i ve svém věku stále bydlí s maminkou?

Jako druhá v pořadí svůj um v kuchyni předvede laborantka Martina (47). Máma tří dětí je dvakrát rozvedená, žije se svým třináctiletým synem, a ač na to nevypadá, je už babičkou. V životě se nejednou zklamala v lásce, a když mluví o mužích, láme se jí hlas. Bude mít štěstí alespoň ve hře, když už ho nemá ve vztazích? Ne všem ale bude její kuchyně chutnat – a rýpavá Zdeňka jí vytkne i špatně připravené příbory. Vláďovi se zase nepozdává, že „živáňská jehla“ je špíz. „Čekal jsem od Martiny, že si na tom dá víc záležet, vlastně mi to připomínalo takové to hospodské jídlo,“ podotkne. Markétě se zase nelíbí, že na jehlici měla snaživá hostitelka tři druhy masa. Hovězí se totiž musí péct podstatně déle než třeba kuřecí, a tak hrozí, že pak bude nedostatečně připravené a tuhé…

Středeční večer bude v režii sebevědomé Marie (50), která má podle svých vlastních slov doma zázračnou sedačku a obrazy, co ji nabíjejí energií. Stačí si prý sednout nebo prohlížet obrazy – a energie proudí celým tělem. „Mně to přijde takové trošku zvláštní. Vždyť se mohla chodit nabít někam do kapličky… Ale k obrazům?“ vrtí nad ní Vláďa hlavou. Někoho zkrátka umění uklidňuje, u stolu klid ale rozhodně nebude. Tahle parta se nestydí, a co je potřeba říct, to se také řekne. Maso se bude některým totiž zdát nedopečené. Je to však taktika, anebo to jsou jen slabé brýle? „Nechceš si se mnou vyměnit porci? Já to mám tady úplně syrové…,“ stýská si u hostitelky Zdeňka, která je, jak se zdá, nejnáročnější soupeřkou. Ostatní Marii vyčtou, že se ani nezeptala, jestli chtějí panenku připravenou well done, nebo jinak. Patrně si způsob přípravy masa popletli se steakem!

Čtvrtek bude patřit aktivní důchodkyni Zdeňce (70), která rozhodně nepatří mezi babičky v papučích u televize: věnuje se totiž hraní mariáše a tarotů, a dokonce jezdí i na turnaje. V životě byla třikrát vdaná, řídila autobus a práce se prý rozhodně nebojí. Jenže muži se podle všeho bojí jí. „Kdyby si Zdeňka měla někoho najít, tak určitě někoho, kdo je stejně šílený jako ona,“ domnívá se Vláďa. Jenže o muže ve svém věku zase nestojí Zdeňka! „Takoví chlapi jsou katastrofa. Samá nemoc, šourají se, smrdí…,“ vypočítává se smíchem svérázná důchodkyně, která miluje českou kuchyni a nesnáší předkrmy. Jak se ovšem ukáže, někteří hosté mají problém zapamatovat si její jméno! A to ji lehce nadzvedne ze židle. „Tak nevím, co si o tom myslet. Jestli je taková roztěkaná nebo…,“ naznačí, co si o dotyčné vlastně myslí.

Páteční vaření si vezme na starost účetní Markéta (38). Život se s ní nemazlil, a mazlit se s ní nebudou dokonce ani její hosté. Netěší se k ní hlavně Zdeňka, se kterou si nepadla do noty. Markéta jí dokonce připadá dost mimo! A vlastně se ani moc nemýlí, v kuchyni dojde na skutečné drama, kuchařce se budou třást ruce, nedaří se jí zprovoznit mixér, vylije se jí šlehačka na podlahu… nemluvě o tom, jak reaguje na kritiku. Je jí totiž vyčítáno naprosto všechno, například že houbová omáčka je ze žampionů! Jako kdyby žampiony nebyly houby... Není nejspíš divu, že se z toho Markéta psychicky složí a dojde na slzy. „Ona vypadá pořád ubrečeně. Je takovej typ, takovej ten litovací,“ mávne nad ní Zdeňka rukou. Té totiž vadí, že Markétiny domácí nudle do polévky si udělala už minulý týden, ne jako ona, která se s nimi vyráběla v den soutěže. A nepovedly se jí… Projeví se to na jejím hodnocení?

Jak celý týden dopadne a kdo nakonec vyhraje? Nezapomeňte se dívat tento týden na Primu!

VIDEO: Důchodkyně Zdeňka v Prostřeno!: Dusná atmosféra kvůli nudlím!

Video
Video se připravuje ...

Důchodkyně Zdeňka v Prostřeno!: Dusná atmosféra kvůli nudlím! 

Fotogalerie
7 fotografií