Tento týden čeká diváky psí speciál kulinářského pořadu Prostřeno! U stolu se totiž sejdou chovatelé a jejich pejsci, a prostírat se budou nejenom stoly a talíře, ale i mističky. Tři ženy a dva muži připraví jako svérázný úkol týdne občerstvení pro šest psů, a dozajista půjde o hektické natáčení. V centru pozornosti bude totiž hárající fenka Baruška a roztomilý živel Chumlee, zvyklý si svůj rajon pěkně označkovat, a tak není divu, že jejich páníčkové budou občas na zhroucení. Nechá nevychovanost některých pejsků ostatní soutěžící v klidu, nebo se rozhodnou zasáhnout a předat své kynologické znalosti?

První hostitelka se jmenuje Dana (36) a doma jí dělají společnost dva pejsci, kokršpaněl Deny a čivava Filip. Kromě nich má její rodina doma ještě morče a devět afrických hlemýžďů. „Třeba bude šnečí polívka,“ žertují ostatní soutěžící, co se ten večer poprvé setkávají – a kromě nich i jejich pejsci, kteří se budou muset nejprve pořádně očichat a seznámit. Hned na začátku ale dojde k velké komplikaci: Fenka Barunka začne hárat. A ostatní pejskové jsou z ní zcela nepříčetní… Dana si navíc není jistá, zda pejsky osloví i její pokrm: Při vaření totiž jejím dvěma čtyřnohým miláčkům připravovaná jatýrka ani trochu nechutnala…

V úterý se u plotny předvede sympaťák Jakub (22). Mladý muž pracuje jako údržbář hřbitovů a doma, což je mimochodem zajímavě přestavěná stará usedlost, má tři pejsky a všichni jsou to kříženci. Na natáčení s ním chodí fenka Mimi. Jakub je zvyklý vařit pejskům domácí pochoutky a jednu takovou udělá i pro jejich psí kamarády – polévku, do níž dá spoustu zbytků. Ne všichni pejsci ale budou moct ochutnat, jelikož mají přísné páníčky. Jakubovo pečlivě sestavené menu se setká s přísnou kritikou. Předkrm bude tuhý, polévka s krevetami mnohé neosloví, a nakonec se nevydaří ani večerní zábava. Kromě tomu dojde k menšímu faux pas, pejsek mladé Slovenky Lucie počůrá kabelku jiné spolusoutěžící. „Chápu, že se to může stát, ale nepřijde mi to vůbec v pohodě. Já bych za to svýho psa teda potrestal,“ durdí se Jakub.

Ve středu k sobě domů pozve hosty maminka na mateřské dovolené Lucia (21). Doma má nejen miminko, ale i jedno štěně – mazlíček Chlumlee, který je kříženec jorkšíra a maltézáka, je velký divoch a své majitelce dává pořádně zabrat. A jinak to nebude ani v hostitelský den, Lucia bude na zhroucení a dokonce dojde na slzičky. Chlumlee opět počůrá Aleně kabelku, a mladé ženě, která je celý den notně vystresovaná, se zdá navíc jídlo nedopečené. Není tedy nejspíš divu, že zničená Lucia začne plakat. A nebude to jediné drama, ke kterému dojde. Nešťastnou náhodou se čivaváček Filip bouchne do hlavy a úplně ho úder omráčí, což u jeho starostlivé paničky vyvolá hysterickou reakci. „Dana měla trochu přehnanou, panickou reakci,“ hodnotí však její obavy o Filípkovo zdraví ostatní. Pejsek se ostatně rychle vzpamatuje.

Čtvrteční večer si vezme na starost pojišťovací poradkyně Alena (54), která má fenku Báru. Ta papá výhradně granule, a proto dost trpí, zatímco ostatní hafani zkoušejí kuchařské výrobky všech ostatních soutěžících. Alena jako zkušená chovatelka udělá ráznou přítrž psímu zlobení: Svou fenečku zavře do klece, čímž zcela nečekaně nastaví velké téma celého večera… Psí holku, co má „má své dny“, nejvíce lituje Lucia, jíž přijde takovéto řešení situace kruté. „Slyšíš ji snad, že by křičela? Nekřičí,“ smete její námitky ze stolu Alena rázně. Menu bude pestré a zajímavé, a chutné bude i papání pro pejsky. Snad jim ho celé nesní páníčkové, jimž sušenky s tuňákem rovněž zachutnají…

Jako poslední se k plotně postaví ředitel a dvojnásobný tatínek Zdeněk (33), jenž má doma fenku Katye a kočku Mischela. Své hosty si pozve do krásného domu, kde se bude líbit jak lidem, tak i pejskům - snad až na Báru, která i tentokrát skončí „na hanbě“. Budou proto dnes chlupatí kamarádi pěti soutěžících méně zlobit? A co Chlumlee? Bude alespoň poslední večer hodný? Rozhodně se ale všichni mohou těšit na to, jak celý týden dopadne. Bude si to chtít někdo s někým vyříkat, nebo bude pohoda? A kdo to vyhraje, nejlepší kuchař, největší taktik, či spíše nejlepší chovatel? Anebo bude mít největší štěstí Dana, jíž se na dvorku u Zdeňka podaří během házení šipek šlápnout do psího hovínka?

VIDEO: Drama v Prostřeno!: Nedovařené jídlo a omráčený pes!

Video
Video se připravuje ...

Drama v Prostřeno!: Nedovařené jídlo a omráčený pes! 

Fotogalerie
13 fotografií