Život sympatických dvojčat Lenky a Jitky se doslova a do písmene otočil vzhůru nohama! Na počátku pořadu to byly dvě zlomené ženy, těžce zkoušené životem, což se podepsalo na jejich zevnějšku natolik, že si vlastně ani nebyly moc podobné: Vypadaly spíše jako matka s dcerou. Jitku navíc sužuje Crohnova choroba, a kvůli náročné léčbě přišla i o větší část vlasů. Jejich proměna ovšem byla naprosto neuvěřitelná, a jak říkala sama Jitka, ze dvou ošklivých káčátek se staly dvě krásné labutě. Vrátilo se jim také dávno ztracené sebevědomí.

Zatímco Jitka, která je v invalidním důchodu, překypuje energií a každý víkend si užívá plnými doušky, až si prý sama říká, že by možná měla trochu zbrzdit, její sestra bojuje s nečekanou životní komplikací. „Musela jsem na operaci,“ přiznala Lenka. „Od té doby jsem doma, o berlích, pořád na někom závislá. Teď už ale trochu chodím, a zase díky Jitušce,“ obrací se na svou sestru, bez které nedá ani ránu. Jako dvojčata jsou totiž naprosto neoddělitelné. Obě dámy byly zvyklé na každodenní kontakt, a během natáčení pro ně bylo nejtěžší, že se měsíc neviděly a ani si nemohly telefonovat.

Kvůli lékařskému zákroku se však situace mezi sestrami změnila. „De facto se to obrátilo, teď potřebuji já ji a ona se o mě stará. Před zhruba čtyřmi lety jsem se přitom zase já starala o Jitušku, asi deset měsíců, když byla na další operaci s Crohnovou nemocí,“ popisuje Lenka. Tehdy byl Jitčin stav natolik vážný, že se s ní byla dokonce rozloučit v nemocnici.

„Já s tou Leničkou chci prožít všechno, i to hezký, i to špatný. I když si myslím, že to špatný už máme za sebou, teď už bude jen to hezký. A hrozně se na to těším,“ přikyvuje Jitka, jíž se v pořadu splnil veliký sen – vypadat vedle udržovanější (a o deset minut starší) Lenky znovu jako její identické dvojče.

VIDEO: O 10 let mladší: Dvojčata vypadají jako matka s dcerou. Chtějí být zase nerozeznatelné! 

Video
Video se připravuje ...

O 10 let mladší: Dvojčata vypadají jako matka s dcerou. Chtějí být zase nerozeznatelné! 

Fotogalerie
25 fotografií