Jak jste to všechno stíhala? Myslím tím Ordinaci i pořad O 10 let mladší?

A k tomu ještě divadlo. Bylo to náročné na organizaci, točila jsem, denně jezdila s divadlem nebo měla představení v Praze. Hrozně málo jsem spala, odcházel mi hlas. Snad si toho diváci v jednom díle nevšimnou.

Jak dlouho vůbec tu bláznivou Heluš v Ordinaci hrajete?

Sedm let. Nejvíc jsem byla šťastná, když jsme začali s Martinem Zounarem, který mi hraje manžela, hrát ty hádky. Když Bobo a Heluš začínali ukazovat svou pravou tvář. Skvělé byly jak chvíle, kdy jsme se strašně hádali, ale i ty usmiřovačky. Myslím, že jsme nejstabilnější pár v seriálu, protože se to kolem nás pořád rozchází, a my jsme pořád spolu. Začali jsme si uvědomovat, že tato linka diváky baví, a to nás nesmírně těšilo a těší stále.

S Martinem Zounarem ale také hrajete divadlo a prý se vídáte denně. Nechce se mi věřit, že si nelezete na nervy.

A to není všechno, ještě jezdíme již třetím rokem s naší malou show.

Co si pod tím mám představit?

Máme koncipovaný pořad, se kterým jezdíme po celé republice. Začínáme tím, jak jsme se seznámili, jaké byly naše začátky v Ordinaci, a pak vyprávíme každý svoje historky z divadel, ze života, v Martinově případě z vojny. Je toho strašně moc, přijďte se podívat, je to sranda a trochu si odpočinete od svých starostí.

Která historka má největší úspěch?

Naše první seriálové líbání. Měla jsem z toho děsný strach a den předtím jsem se ptala holek v divadle, jak to před kamerou chodí. Maruška Doležalová mi říkala, že se to hraje jen jako, Aneta Krejčíková zase tvrdila pravý opak, že se do toho mám položit naplno. Nic jsem se vlastně nedozvěděla, a tak jsem na natáčení šla s obavami. Navíc se ten polibek točil až na ostrou klapku, nezkoušel se, nervózně jsem pořád chodila sem tam. Martin na mě nevěřícně koukal a netušil, co se ve mně děje. Pak to přišlo. Odříkali jsme dialog, Martin se na mě vrhnul, přisál se a já nemohla skoro dýchat. Takže jsem řešila jen to, jak se nadechnout. (směje se) Když jsme skončili, tak se na mě Martin podíval a řekl: „Martinko, kdyby ti cokoliv vadilo, řekni mi to.“

Po jak dlouhé době jste Martinovi přiznala, že jste se tak bála?

Hned. My jsme totiž hrozně brzo pochopili, že je nám spolu dobře a rozumíme si.

A nemá nějakého kamaráda, který by k vám pasoval?

To nemá, ale vím, že by si moc přál, abych někoho měla. Alespoň bych mu pořád nevisela na krku. Martin má fantastickou přítelkyni, která mě má ráda a věří nám, protože spolu trávíme opravdu hodně času. Myslím si, že by ho bavilo, abych taky někoho měla. Možná se bojí, abych mu na stará kolena nezbyla. (směje se)

Nespojují si vás, když se někde spolu objevíte?

Byli jsme třeba s Martinem nakoupit a paní u kasy říká: „Tak je to pravda, jste spolu.“ A tvářila se u toho, jak když objevila Ameriku. Tak jsme ji u toho nechali… Hodně se s námi chtějí fotit a každého zajímá, jak to bude s Heluš a Bobem dál. To jim ale říct nemůžeme. Snad jen to, že Švarcovi mají dva nové přírůstky do rodiny – Bobovu maminku a bratra. Všichni se budou snažit o společné soužití, ale nebyli by to Švarcovi, aby bylo u nich všechno čisté a bez vedlejších úmyslů. Takže je na co se těšit.

Zažila jste i nějaké nepříjemné reakce?

V době, kdy ještě Heluš neměla Boba. To mi všichni říkali, že jsem mrcha, jeden taxikář mě dokonce vyhodil z auta. Jeli jsme a on se na mě pořád otáčel, že mě odněkud zná. Najednou mu to došlo, zastavil, otočil se na mě a pronesl: „Vy jste ta mrcha, co ubližuje Babetě? A ven! Takový lidi já nevozím!“ A vyhodil mě. Ani mě nepustil ke slovu, když jsem mu chtěla vysvětlit, že je to jen jako, nezajímalo ho to. Ale v okamžiku, kdy nás scenáristé dali dohromady s Martinem, tak se to úplně otočilo.

V seriálu jste zažili svatbu, rozvod, pohřeb, nemanželského syna… Je něco, co by vás bavilo, ale scenáristé vám takový příběh ještě nenapsali?

Tedy na to se mě ještě nikdo nezeptal. Strašně by mě bavilo, kdybychom v seriálu měli jen vtipné linky, bez vážnějších témat, někdy klidně až na hraně a »do plnejch«, jak se říká. Ale to už by potom byl sitcom a ten do Ordinace nepatří. Ovšem jako samostatný Bobo a Heluš sitcom by to bylo skvělý! No, kdo ví, co budoucnost přinese.

VIDEO: Martina Randová alias Heluš z Ordinace uvažuje o adopci: Jsem bez chlapa a bojím se, že děti už nestihnu!

Video
Video se připravuje ...

Martina Randová alias Heluš z Ordinace uvažuje o adopci: Jsem bez chlapa a bojím se, že děti už nestihnu! Tereza Kühnelová, Petr Soukup

Fotogalerie
36 fotografií