Rodiče třiadvacetiletého Romana se rozvedli, když mu byl jeden rok. Matka si pak našla přítele, který po narození jejich společné dcery začal pít. A matka se přidala. Do rodiny pak přibyli další dva bratři. Jako děti si své rodiče pamatují jako vrávorající opilce, kteří jsou buď agresivní, nebo věčně spí. Dětem nedávali najíst, a Roman se už tak ve svých 10 letech musel o sourozence postarat.

V 16 letech pak rodinné hnízdo opustil a našel azyl u rodiny svého blízkého kamaráda. Jen co se osamostatnil, zavolali mu z azylového domu, zda se nechce postarat o svou sestru a bratry. Jejich matka je tam zanechala a hrozil jim dětský domov. Roman neváhal a děti si vzal, a jelikož neměli kam jít, nastěhovali se všichni opět k rodině zmíněného kamaráda.

Roman pak konečně získal vlastní byt, s jehož rekonstrukcí mu pomohl pořad Mise nový domov. „Život se nám díky tomu změnil hodně. Děti mají konečně to, co nikdy neměli. Vlastní prostor a zázemí,“ řekl TN.cz Roman.

Po odvysílání pořadu se mu po několika letech ozvala i jeho matka, která děti odložila. „Zeptala se na děti. Ale šlo po hlase poznat, že to nebylo úplně bez alkoholu, což mě nepřekvapilo. Teď momentálně mi nechybí,“ přiznal muž, s nímž se život nemazlil.

Mise nový domov mu také pomohla najít jeho sestru, se kterou se zhruba deset let neviděl. „Ztratili jsme spolu kontakt, když jsme se museli s matkou přestěhovat do azylového domu. Nyní si spolu voláme každý den, po Novém roce se spolu konečně osobně setkáme,“ radoval se Roman, který se setkání se sestrou Veronikou nemůže dočkat.

Fotogalerie
14 fotografií