Pro Helenu a Ericha bylo velmi těžké zvyknout si na život s malými dětmi. „Půl roku trvalo, než jsem se se vším smířila. Kroužky, škola, učení, družina. Byl pro mě problém, než jsem se do toho dostala," svěřila se Helena, které nejmladší Evelínka začala říkat mami a dědečkovi tati.

S pomocí televizního pořadu Terezy Pergnerové na Nově rodina získala nové prostory v domě, kam se všichni v pohodě vejdou a mají své soukromé místnosti. „Měli jsme s manželem přání, a to pokojíčky pro děti, a ty jsou kouzelné. Bylo to pro nás obrovské překvapení. Děti byly šťastné," usmívala se Helena.

Jenže radost netrvala dlouho. V jejich okolí se totiž našlo pár závistivců, kteří jim štěstí nepřáli. „Našli jsme třeba poplivaná okna. Nebo jsem dostala od kamarádky zprávu, že jsem úplně hnusná, protože ona si musela vzít na barák hypotéku a já ho mám zadarmo.

Ze začátku mě to mrzelo, protože jsem tu změnu nechtěla pro sebe, chtěla jsem tu změnu pro děti.  Já se obejdu klidně i se starou kuchyní, ale to, co dělám, dělám pro ty děti,“ vysvětlila TN.cz náhradní matka svých tří malých vnoučat.

Prarodiče mají ještě dvě vnoučata, Honzíka a Rozálku, ale o chlapci bohužel žádné zprávy nemají, o Rozálce ví, že žije v adoptivní rodině, kde se o ni dobře starají.

VIDEO: Mise nový domov: Místo klidného stáří vychovávají tři děti!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Místo klidného stáří vychovávají tři děti! TV Nova

Fotogalerie
20 fotografií