Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík uškrtil chlapce (†6): Místo vraha poslali do vězení mámu oběti!

Autor: chal - 
22. února 2020
14:42

Víc než 25 let od násilné smrti šestiletého Rikkiho Neavea z anglického města Peterborough se policii zřejmě konečně podařilo dopadnout vraha. K překvapení všech šlo o Jamese Watsona, kterému bylo v době činu pouhých 13 let! Policie z vraždy původně obvinila Rikkiho matku Ruth, která si odseděla šest let ve vězení.

Známé rčení říká, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě. V případě vraždy šestiletého školáka Rikkiho mlely extrémně pomalu. Trvalo totiž víc než čtvrt století, než se policii podařilo přijít na vraha.

Rikki Neave byl naposledy viděn naživu 28. listopadu 1994, když před devátou hodinou ráno pěšky odcházel z domova do školy. Tam ale nedorazil. Chlapcovo nahé tělo se našlo až další den. Rikkiho někdo uškrtil, svlékl a jeho školní uniformu zahodil do nedaleké popelnice.

Podezření padlo na Rikkiho mámu Ruth, která si obvinění z vraždy syna skutečně vyslechla a také kvůli tomu stanula před soudem.

Ruth trvala na své nevině a porota jí nakonec dala za pravdu. Zoufalá žena ale přesto skončila ve vězení. Soud ji poslal na sedm let za mříže za týrání dětí. Ruth se dostala na svobodu už v roce 2000 a po propuštění usilovala o znovuotevření případu, k čemuž došlo až v roce 2015.

Vyšetřování policisty dovedlo až k 38letému Jamesovi Watsonovi, kterému bylo v době Rikkiho vraždy 13 let. 

„V souvislosti s vraždou Rikkiho Neavea z listopadu 1994 státní zastupitelství obžalovalo 38letého Jamese Watsona. Toto rozhodnutí padlo po pečlivém zvážení všech důkazů a dlouhém, komplexním vyšetřování,“ uvedl státní zástupce Chris Long.

Ruth Neaveová s manželem Garym se těší, až budou moci celou věc uzavřít. „Chtěla bych poděkovat policistům za jejich práci. Tu novinu jsem ještě úplně nevstřebala, jsem za ni ráda, ale je to jen další část dlouhé cesty,“ sdělila Ruth médiím. „Nechci to víc komentovat. Jen se těším, až se konečně budu schopná v noci pořádně vyspat,“ uzavřela.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání