Jako první se k plotně postaví invalidní důchodkyně Martina (54). Podle svých vlastních slov je docela stydlivá, přestože je již potřetí vdaná, a svou zdráhavou povahu bude muset během svého účinkování v Prostřenu překonat. Martina se ale drží hesla ‚risk je zisk‘, a tak suverénně hovoří o svých zdravotních problémech anebo servíruje jak paštiku, tak i houbovou omáčku, byť ne každý má rád vnitřnosti či houby. Jak si ale tahle nová parta sedne dohromady? „Zatím se cítím dobře, ale uvidíme, co se ke konci týdne vyvrbí,“ hodnotí ostatní soutěžící mladinká studentka Tereza, a ani sama v ten moment netuší, jak moc na její slova dojde… Parta u stolu se sejde totiž natolik pestrá a rozdílná, že je záhy jasné, že se ne všichni navzájem snesou.

Jako druhá v pořadí v Jihočeském kraji své kulinářské umění ukáže krásná studentka střední hotelové školy Tereza (17), jejíž menu bude dost podobné tomu Martininu. Ledy se pomalu, ale jistě začnou uvolňovat, a mnozí začnou vystrkovat růžky. Třeba Martina, které třeba chybí slánka, ale zároveň odmítne Terezinu nabídku, že jí sůl donese. „Nechtěla jsem, aby odcházela od stolu,“ vysvětlí poněkud záhadně. Patrik se trochu předvádí a oběma dlouhovláskám lichotí. Snaží se trošku i flirtovat, nechá se například slyšet, že až se mladinká Terezka dozví, že je v basketbalu, jemuž se dívka věnuje, stejně dobrý jako Michael Jordan, tak se do něj okamžitě zamiluje. S důchodcem Jirkou má ale mladý muž evidentně problém a naváží se do něj. Naštěstí je Jirka pohodář! Zatím.

Středa bude patřit další půvabné mladé dámě, Barboře (25). Byť vypadá jako středoškolačka, ve skutečnosti pracuje jako PR manažerka. Pro své hosty připraví bohatou kuchyni plnou nejrůznějších lahůdek, nechá se inspirovat především čínskou kuchyní, kde ona sama strávila dva roky. Také zábava bude čínská a hodně se o ní bude diskutovat.

Kromě toho dojde na taktizování a překvapivé Patrikovo prohlášení - chtěl by v soutěži skončit. O svém rozhodnutí všechny informuje a rozhodně si tím nezíská jejich sympatie. Vlastně jim celkem vyrazí dech... „Chování Patrika mi přišlo dětinské, že sám neví, co chce, a někdy mi přijde, že ani neví, co mluví,“ konstatuje Martina. „Mně se zdá, že chce být středem pozornosti,“ je si jist Jirka.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, částečný invalidní důchodce Patrik (24). Trpí panickou poruchou a do pořadu se přihlásil sám, aby ukázal, že i s touto chorobou se dá žít a mít nové zážitky. Chce to dokázat sám sobě a vlastně i ostatním, jenomže to nepůjde jako po másle. Spíš naopak. Vlastně skoro vůbec. Sotva Patrik přežije infarktové vaření, u kterého si dokonce i zarappuje, už se musí usmívat během večeře. Jenomže stačí jedna nevinná Jirkova poznámka a Patrik se urazí. „Momentálně ukončuju svou účast v soutěži a poprosím všechny, aby opustili můj byt, děkuju moc,“ oznámí do přítomných kamer před svými zaskočenými hosty, které rázem přejde smích a dobrá nálada. Spíš než panická ataka připomíná Patrikovo chování hysterický záchvat… Jak to nakonec dopadne? Budou muset všichni odejít a místo luxusního pohoštění je čeká večerní hladovění?

V páteční večer se mistrem kuchařem stane důchodce Jirka (66), co své hosty pozve do útulné chaloupky. Bývalý tanečník se netají tím, že je gay, a rozpovídá se o svém soukromí. Ne vždy byl jeho život jednoduchý a zalitý sluncem. Jirkův večer ale nepěkným způsobem poznamená včerejší Patrikovo extempore. Nikdo ho u stolu nechce vidět – a dokonce ani Patrik se na návštěvu k Jirkovi nechystá. Ze zcela praktických důvodů! „Dneska zařídím to, že Jirka, kterej se tři dny neprojevoval a jenom pomlouval za zády, je to vyloženě taktik, tak aby ode mě dostal ten nejnižší počet bodů, a tím pádem nevyhraje,“ vysvětluje své pohnutky Patrik. A tuší to i Jirka samotný: „Tohle od něj byla vyloženě vypočítavost.“ Jak to ale nakonec všechno dopadne? Vetře se Patrik nakonec ke stolu? Napínavé to zkrátka bude až do konce!

VIDEO: Vyhrocené Prostřeno!: V půlce večera hostitel ukončí soutěž!

Video
Video se připravuje ...

Vyhrocené Prostřeno!: V půlce večera hostitel ukončí soutěž! FTV Prima

Fotogalerie
7 fotografií