Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nekontrolovatelný třes: Šokující video ukazuje utrpení nemocného koronavirem

Autor: tsv, ČTK - 
26. ledna 2020
13:04

Vysoké horečky, které doprovází nekontrolovatelný třes. I tak může vypadat působení nového koronaviru na nemocné. Šokující videa z Číny kolují po sociálních sítích, stejně jako ta, kde lidé bezvládně padají na ulicích a v čekárnách na zem. Situace ve městě Wu-chan, odkud se nákaza šíří, je neúnosná, ze stresu a vyčerpání kolabují i zdravotníci. Virus už zabil přes 50 lidí, u dalších zhruba dvou tisíc je nákaza potvrzená. Čínské úřady navíc varují, že virus se bude velmi rychle šířit dál.

Záchvaty postihují pacienty koronaviru převážně při silných horečkách. Celé tělo nakaženého se několik dlouhých minut mohutně třese, lékaři mohou jen bezmocně přihlížet, nanejvýš se snažit držet hlavu dotyčného, aby se při záchvatu neuhodil a nezpůsobil si zranění.

Nemocných stále přibývá, na vyšetření ale lidé čekají i několik dnů, informuje britský The Sun. V mimořádném stresu a vypětí pracují v Číně zdravotníci. Řada z nich několik dní nespala, část personálu se zhroutila. Čína posílá do Wu-Chanu další zdravotníky, do pondělka by jich mělo dorazit 1600.

Schopnost šíření nového koronaviru začíná podle čínských úřadů sílit. Na rozdíl od SARS (akutního respiračního syndromu), který se začal šířit v roce 2002 a usmrtil 800 lidí, je nový koronavirus infekční i v inkubační době. Oznámil to zástupce národní zdravotnické komise Ma Siao-wej.

Ma připustil, že se o viru zatím ví jen málo a není ani jasné riziko spojené s případnou mutací viru. Je zřejmé, že je virus infekční i v inkubační době, která trvá jeden až 14 dní. Tím se liší od viru SARS. Úřady zintenzivní opatření, jež mají šíření zastavit, dodal Ma.

Wu-Chan se za posledních pár týdnů stal městem duchů, vylidněné ulice připomínají apokalyptické snímky. Místní se obávají, že se nedožijí čínského nového lunárního roku. 56 milionů obyvatel osmnácti měst je v karanténě.

kity.cat@seznam.cz ( 29. ledna 2020 00:43 )

Trochu se obávám, zda-li nejde o vykonstruovany proces, jak zdolat čínsky, pro nas relativně levný trh. Uvidime, co se bude dít v dalsich týdnech... Situaci nezlehcuji, avsak se mi to zda zvláštní. Nákaza od hadů konzumovanych xxlet. Sama za sebe se obavam, ze do záhuby tento svet nevede netrideneni odpadu, konzumace hadů, ci netopyru , ale POLITIKA.

Kopacka ( 26. ledna 2020 22:31 )

Již před několika lety unikla informace, že americké tajné služby mají k dispozici upravený virový kmen, který má snížit stav světové populace. Když si uvědomíme, že podle tehdejších zpráv měl tento vyšlechtěný virus přednostně likvidovat starší osoby a nynější koronavirus se projevuje úmrtími pouze u starší populace, je oprávněný důvod k domněnce, že se jedná o předem připravený plán. Důvod jeho prvotního nasazení v Číně má zakrýt podezření o jeho umělém původu, než kdyby se toto nové onemocnění objevilo v západních zemích.
http­s://zo­omma­gazin­.ipri­ma.cz­/his­tori­e/ved­ci-umyslne-vytvorili-virus-ktery-muze-znicit-cele-lidstvo

1esetka ( 26. ledna 2020 19:14 )

ty jsi tedy exkrement! měl bys chcípnout první!

dr.x.crement ( 26. ledna 2020 18:04 )

A já jsem se divil,proč staví boháčí protiatomové kryty......jinak lidi jsou moc přem­nože­ní..­....­...a o tom to je......

m-99 ( 26. ledna 2020 17:52 )

Prosakují zprávy, že jsi výsledkem sexuálního spojení ženy s jezevčíkem.

Zobrazit celou diskusi