Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Těla se povalují všude. Sestra popsala hrůzu v čínské nemocnici, lidé kolabují v čekárnách

Autor: tsv - 
25. ledna 2020
10:02

Čína přestává zvládat příliv pacientů, kteří onemocněli novým smrtícím koronavirem. Nemocnice jsou přeplněné, lidé kolabují v čekárnách. Na chodbách nemocnic se povalují těla obětí, mezi nimi sedí nemocní, ukazují šokující záběry, které zveřejnila jedna ze zdravotních sester. Epidemie koronaviru překročila hranice Číny, nemocné kromě Asie hlásí Severní Amerika, Austrálie a také Evropa. Mrtvých je už 41, nemocných bezmála 1300.

Video, které sestra sdílela na sociální síti, bylo téměř ihned smazáno, jeho sdílení to ale nezabránilo. Na videu jsou vidět volně ležící nehybná těla zesnulých zakrytá pouhým prostěradlem. Pacienti čekající na pomoc lékařů musí trávit hodiny v čekárnách v davu ostatních nemocných a mezi pohozenými těly, informuje Daily Mail.

 „Nemocnice ve Wuhanu jsou přehlcené. Těla zabalená v bílé látce jsou ponechána na chodbě celý den. Na videu jsou vidět tři těla,“ popsala sestra.

Pacientů neustále přibývá a každou minutu do nemocnic přichází další a další. V nemocnici není zajištěna karanténa, příchozí jsou varováni, že po příchodu s jakýmkoli zdravotním problémem budou nakaženi a vystaveni riziku smrti,“ popsala zdravotní sestra situaci u nyní již smazaného videa.

Nemoci jsou spolu s ostatními pacienty vystaveni i lékaři. Koronavirus se přitom přenáší i pouhým kýchnutím či zakašláním. Doktoři jsou nuceni pracovat dnem i nocí, protože jich je zoufale málo. Nakaženým nejsou prováděny ani standardní virové skeny.

Mrtvými těly rozprostřenými po chodbách nemocnice se nikdo podle zdravotní sestry nezabývá. U svého příspěvku žádala veřejnost, aby Wu-Chan zachránili. Jeden z hlavních čínských virologů, který pomohl zvrátit epidemii viru SARS v roce 2003, tvrdí, že situace ve Wu-chamu jakožto epicentru nákazy je již nekontrolovatelná.

Koronavirus šířící se po Asii je daleko nakažlivější a nebezpečnější, než se původně myslelo. Zatím zemřelo již 41 pacientů. Podle expertů se ale pravdivá čísla pohybují v mnohem vyšších jednotkách, nakažených je podle nich více než 10 000 a virus dle jejich slov usmrtí dva z každých sta nemocných. Nemocnice nedodržují standardní postupy při nahlašování nových příchozích přijatých do péče za účelem snižovat množství nakažených hlášené veřejnosti.

Wu-cham začal ve čtvrtek stavět novou nemocnici na okraji města. „Takto vypadá stavba nové nemocnice ve Wu-chan, která má léčit výhradně oběti koronaviru. Nákladní vozy, bagry, buldozéry, armády dělníků - všichni s maskou přes obličej.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cid2000 ( 26. ledna 2020 17:31 )

Prosakují zprávy,že se jedná o uměle vytvořený virus a patentovaný farmako-firmou Billa Gejtse v roce 2003!!Tento vir ma ratio nakazitelnosti 14:1!!Chřipka má 2:1.Jedná se bojový vir!!Náhoda?

alter012 ( 25. ledna 2020 18:54 )

Ako u nás , čaj s citronom, paralen a ťažké prípady aspirín !

y1xcvbnm ( 25. ledna 2020 17:01 )

říkají 26 mrtvých a to je dali na jednu chodbu ??? Lžou nám jak ve všem.

Monikay ( 25. ledna 2020 13:12 )

a čím je v té Číně léčí?

vaber ( 25. ledna 2020 12:45 )

lidí je na planetě jak s++++k a likvidují životní prostředí celé planety, je jen otázka času kdy si příroda s takovým přemnožením poradí, to přijít musí

Zobrazit celou diskusi