Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapečka (†5) přejel vláček v zábavním parku Šikland: Řidiče potrestal soud

Autor: ČTK, ital - 
22. ledna 2020
07:52

Tragická nehoda se odehrála během oblíbeného rodinného festivalu v zábavním parku nedaleko Zvole nad Pernštejnem před více než rokem. Pětiletého chlapce tam srazil turistický vláček, z něhož chlapeček se svou matkou vystupoval. Hoch na následky zranění zemřel. Případ řidiče, který měl mít na neštěstí svůj díl viny, projednal soud a rozhodl o trestu.

Nehoda se stala 14. července 2018 ve westernovém městečku u Zvole nad Pernštejnem. Chlapec zřejmě vystupoval z turistického safari vláčku, který krátce zastavil před křižovatkou.

Řidič si toho nevšiml, a když se znovu rozjel, hocha přejel. Přes zásah zdravotníků dítě na místě zemřelo. Alkohol u řidiče vláčku vyloučila dechová zkouška. Policie případ vyšetřovala pro podezření z usmrcení z nedbalosti a obvinila několik osob.

Soud ve Žďáru nad Sázavou nyní řidiči udělil trest odnětí svobody na jeden rok s podmíněným odkladem na zkušební dobu dvou roků. „Dále mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel, pro jejichž řízení je nutné oprávnění skupiny D plus E, na dva roky,“ řekla Deníku soudkyně Klára Sklenářová. Dodala, že poškození byli se svými nároky odkázáni na řízení ve věcech občanskoprávních.

Podle Žďárského deníku byla z přečinu usmrcení z nedbalosti obviněna i společnost Šikland. „Ohledně právnické osoby zatím nebylo ve věci rozhodnuto,“ řekla listu soudkyně Sklenářová.

Provozovatelé westernového městečka Šiklův mlýn po tragické nehodě zvýšili zabezpečení jednotlivých vagonků turistického vláčku.

jajas ( 22. ledna 2020 12:11 )

I matka měla na této tragédii svoje zavinění. Přeci si musím hlídat tak malé děcko, ne?

fiijalka ( 22. ledna 2020 10:26 )

Přesně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání