Graffiti na uctění památky Karla Gotta, které se nachází v Českých Budějovicích, se opět stalo terčem útoku. Ani ne 24 hodin po tom, co jeho autor Jack Deyes zničený portrét opravil, zaútočil neznámý vandal znovu. „Už ho opravovat nebudu, jen ho přemaluji. Jsem rozhodnutý si pronajmout od města plochu na své práce. Tam Karla Gotta vytvořím znova a v lepším provedení. Nejlépe pod kamerami, aby k ničení už nedošlo,“ řekl znechucený umělec.

Obdobná situace se poprvé stala minulý týden. Gottovu podobiznu, která na místě vznikla a zdobila zeď od 3. listopadu 2019, někdo počmáral zelenou barvou. Zásah vandala pochopitelně pobouřil obyvatele Českých Budějovic. „Zrovna v neděli jsme šli kolem a koukali jsme, jaká je to nádhera. Tohle je na zabití,“ konstatoval místní Tomáš Troch. „Dcerky z něj byly unesené. Budou zklamané, až tohle uvidí, až půjdeme příště k babičce. Dotyčnému bych dala po hubě,“ rozčilovala se Petra Kyrianová.

Autor Gottova portrétu – umělec Jack Reyes (27) – chtěl obrazem vzdát českému slavíkovi hold. Jeho poškození autora pořádně naštvalo. „Slibuju, že co nevidět to dojdu předělat, aby to tam bylo zpět. Do týdne je tam znova!!!“ slíbil na svých sociálních sítích. Před několika dny, kdy ještě netušil, že kdosi zákeřný udeří znovu a opakovaně tak zhatí jeho krásnou práci.

VIDEO: Gottův kapelník Větrovec: Před koncerty byl tak nervózní, že musel na toaletu!
Video
Video se připravuje ...

Gottův kapelník Větrovec: Před koncerty byl tak nervózní, že musel na toaletu! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
115 fotografií