O záměrech ryšavého prince a jeho americké manželky dopředu nikdo z královské rodiny nevěděl, a to ani královna nebo princ Charles (71). „Jsou hluboce zklamaní,“ řekl o reakci Alžběty II. a jejích příbuzných zdroj Daily Mailu. „Jsou šokováni, zarmouceni a opravdu rozzuření,“ přitakal další zdroj o tom, jak reagovala rodina na to, že se Harry s Megan rozhodli stáhnout se z veřejného života.

Dusno v Buckinghamském paláci

Diskuze s vévodou a vévodkyní ze Sussexu jsou v raném stádiu. Chápeme jejich touhu po odlišném přístupu, ale toto jsou komplikované záležitosti a jednání o nich zabere určitý čas,“ stojí v prohlášení vydaném ve jménu samotné královny. Za zdmi Buckinghamského paláce je ale podle mnoha zdrojů pořádné dusno. Rodina cítí křivdu za to, že byla držena v informační temnotě.

Je to hluboce nespravedlivé, královna si nezaslouží, aby s ní bylo zacházeno takto. Je to mrzký způsob, jak se k ní chovat. Rodina rozumí tomu, že chtějí dělat něco jiného, a je rozhodnuta jim pomoci. Lidé jsou zrovna teď zarmouceni,“ dodal webu zdroj. Harryho bratr William (37) se o všem dozvěděl dokonce z televize, takže cítí také křivdu. A není se čemu divit. Mezi sourozenci to přitom již delší dobu vře.

Luxusní sídlo si chtějí ponechat

Harry v říjnu přiznal, že s bratrem se „jejich cesty rozcházejí.“ Vévoda s chotí chce rozdělit svůj život mezi Velkou Británii a Severní Ameriku. Pokud však budou zrovna v Anglii, chtějí zůstat ve Frogmorské chatě. Tu nechala královská rodina loni zrenovovat za v přepočtu 72 milionů korun. Portál však uvedl, že je možné, že budou Harry a Meghan platit nájem. Ochranku za téměř 20 milionů ročně si prý ale chtějí ponechat...

Fotogalerie
87 fotografií