Říká se, že obrázek vydá za tisíc slov. O chybějícím obrázku by se dost možná dalo říct totéž. Alespoň jak je vidět v případě britské královské rodiny. Po odpovědi na otázku, proč se fotka Harryho a Meghan vytratila z královniny pracovny, aktuálně baží nejen obyvatelé Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. A to od chvíle, kdy se na oficiálních stránkách objevil snímek zachycující královnu během natáčení jejího proslovu. Těm všímavějším nemohlo uniknout, že v záplavě usměvavých obličejů na fotkách pečlivě naaranžovaných a rozmístěných kolem královny zkrátka chybí ta s Harrym a Meghan.

Od té doby fotografie královny koluje internetem společně s dohady, proč to tak je a co se stalo. Téma je to o to palčivější, že loni touto dobou se Harry a Meghan mohli pochlubit tím, že černobílá fotografie z jejich svatebního dne měla na královnině stole své čestné místo. Dopátrat se odpovědí se britská média samozřejmě snažila, z oficiálních zdrojů se jim ale žádné nedostalo.

Ke slovu se tak dostávají nejrůznější komentátoři královské rodiny, kteří si nenechávají pro sebe své názory. Bez skrupulí tak zaznívají hlasy, že panovnice má právo vybrat si ty, kteří jsou jí nejbližší, a jejich snímky si pak vystavuje. Podle odborníků na královskou rodinu a dvorskou etiketu může být důvodem rozhořčení skutečnost, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu dali přednost Vánocům v Kanadě. Mladí manželé tam i se synem Archiem odletěli trávit svátky s matkou Meghan Dorií.

A spekulace nekončí. Za poslední rok je totiž královská rodina stíhána téměř jedním skandálem za druhým. Takřka od oficiálního vstupu Meghan do královské rodiny se hovoří o tom, že někdejší seriálová herečka a manželka prince Williama Kate spolu nevycházejí. Netrvalo dlouho a začalo se spekulovat i o tom, že k rozkolu došlo i mezi urozenými bratry, kteří se rozhodli zastat svých manželek. Laskavých a vlídných vyjádření o tom druhém, která dříve plnila média, ubylo. Společně se Harry a William potkávají vesměs už jen při oficiálních příležitostech. A teď už ani to ne. Když se tak zásadní svátky, jakými Vánoce bezesporu jsou, a tradice s nimi spojené Harry s Meghan rozhodli strávit mimo královskou rodinu.     

Fotogalerie
48 fotografií