Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pomstychtivý recidivista útočil v Dačicích nožem i pěstmi: Navíc v nesprávném bytě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: ČTK - 
7. ledna 2020
11:23

Rok až pět let vězení nebo peněžitý trest hrozí muži, který podle policie na Nový rok na Jindřichohradecku hrozil s nožem v ruce ženě, že ji podřeže, a dalšímu muži, že mu uřízne hlavu. Nikoho z nich neznal.

Případ se stal na Nový rok kolem 1:00 v bytovém domě v jedné obci u Dačic. Obviněný muž přijel ze Znojma autem, chtěl si podle policie „vyřídit účty‘ s jistým mužem. „Kopal do dveří bytu a přitom křičel a vulgárně nadával přes dveře muži, jenž bydlí v tomto bytě, ať otevře,“ uvedla mluvčí. Hrozil, že ho zabije a podřeže, muž mu ale neotevřel.

Pak agresor sešel o patro níž do prvního patra. Zase kopal do dveří bytu. Otevřel mu muž, agresor ho odstrčil a s kapesním zavíracím nožem vešel do chodby bytu. Dalšího muže v bytě udeřil pěstí do hlavy a křičel, že ho zabije a uřízne mu hlavu. „Poškozenému se podařilo z bytu utéct,“ uvedla mluvčí.

V ložnici stejného bytu udeřil několikrát do hlavy pěstí ženu, povalil ji na zem, kopal do nohy a křičel, že jí uřízne ruce a podřeže ji. Odtrhl je od sebe muž, který útočníkovi původně otevřel dveře. Agresor pak odjel.

„Muže a ženu neznal, chtěl cílit útok proti muži, který bydlí v druhém patře, ale nikdo mu neotevřel. Jak byl nabuzený, že někomu potřebuje vyčinit, sešel o patro výš a tam se mu to povedlo. U cizích lidí, ke kterým nemá žádnou vazbu,“ řekla mluvčí.

Policie recidivistu zadržela 2. ledna ve Znojmě a eskortovala do policejní budovy v Jindřichově Hradci, kde skončil v policejní cele. Stíhán je nyní na svobodě.

Policie navrhla, aby byl muž, recidivista, ve vazbě, státní zástupce ale na návrh nepřistoupil. Obviněný muž je stíhán na svobodě. ČTK to řekla jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová. Podle informací ČTK navrhl státní zástupce předběžné opatření, kdy se muž nesmí stýkat s lidmi, které napadl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání