Pohádka slovenského režiséra Dušana Rapoše už to poprvé slízla po loňské premiéře. Na filmovém webu csfd.cz si v hlasování více než tisícovky diváků vysloužila pouhých 14 procent a hodnocení 63. nejhoršího filmu v historii.

Kromě kostýmů a nepovedených triků, včetně ústřední figurky draka, který vypadá jako z televizní inscenace z osmdesátých let, a ne jako lákadlo filmu ve 21. století, diváci nejvíce kritizovali právě populárního zpěváka. Ovšem ani ne tak kvůli herectví, ale protože mu scénář předepisoval mluvit slovensky. Navíc divákům vadilo, že přestože tam hrál se svými dcerami Charlottou a Nelly, jejich tatínka nepředstavoval.

"Tak jsem se těšila a nic. Vydržela jsem to 10 minut. Slováci mluvili česky a Češi slovensky. Navíc tam dcery pana Gotta mu říkaly dědo. Velká škoda. Jinak mám pohádky moc ráda," zní jeden z komentářů přímo na facebooku Primy a podobných takových je většina z několika set. Gottova slovenština prostě diváky v Česku tahala za uši, drhla jim a pohádku jim zprotivila. "O panu Gottovi se vždy říkalo a vědělo, že slovensky neumí, což už bylo poznat v písničce Mám rozprávkový dom. Nepochopila jsem, proč slovenská herečka blbě mluví česky a Gott blbě slovensky. Po 15 minutách jsme přepnuli, nebavilo to ani mě, ani děti. Čekala jsem od této pohádky mnohem více," dodává další.

Diváci se pozastavovali i nad tím, že je pohádka vysílána v neděli večer, kdy se na ni děti, které jdou ráno do školy, nemohou koukat až do konce. "Nevím, kdo vám vymýšlí program, ale asi někdo, kdo u toho nepřemýšlí a nemá děti, dávat pohádku v neděli v 20.15 do 22.30, si děláte legraci? A ráno nevstanou...," zlobí se jedna z divaček.

A koho vůbec napadlo, aby Gott mluvil slovensky? Režisér Rapoš prozradil, že původně po Gottovi chtěl jen, aby nazpíval úvodní písničku nebo si zahrál postavu krále. Ale zpěvák měl jiný nápad. „Karel si přečetl scénář a vzápětí mi volal, že by hrál radši kováře. Říkám mu, že kovář ale mluví slovensky a on na to: 'No právě, to je aspoň nějaká výzva! Když už mám zase být po letech ve filmu, tak ať je to něco inspirativního a něco, co mi dá i trošku zabrat. Ať to není jen taková procházka před kamerou‘,“ říká Rapoš. Diváci ale Gottův nápad neocenili...

VIDEO: Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video
Video se připravuje ...

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu! 

Fotogalerie
31 fotografií