Vyvolávací cena obrazu přitom byla »pouhých« 350 tisíc. Trvalo ale jen dvě minutky, než se vyšplhala prakticky na pětinásobek.

Účastníci dražby, kterou pořádala Galerie KODL, přihazovali rychlostí sprintu i desetkrát za minutu. O plátno byl velký zájem. Dosavadní majitel, který Monu Lisu, jak vyplývá z věnování na rubu, koupil od Slavíka v roce 2002, může být spokojen. Svou dávnou investici zhodnotil přibližně desetkrát. Gott v té době prodával svá díla za 200 tisíc.

Prachy táhnou

„Je velmi pravděpodobné, že se budou v blízké době dražit další obrazy Karla Gotta,“ svěřila Blesku mluvčí Galerie KODL Terezie Kaslová. „Máme už nyní signály,“ dodala tajuplně. Není divu, že je zájem. I dnešní úspěšný prodávající se evidentně nechal inspirovat loňskou dražbou obrazu Oldřich Nový a Anny Ondráková, který patřil zpěvákově přítelkyni Alici Kovácsové (53). Vyvolávací cena 250 tisíc se na sklonku roku pěkně zakulatila až na konečných 1 400 000 korun.

Mona Lisa je uvedena na obálce knihy Obrazy aneb proč je pro mě důležité malovat, kterou s Gottem sepsala redaktorka Blesku Michaela Remešová.

Fotogalerie
38 fotografií