Je jasné, že divadlo hry, ve kterých hrála Monika Potokárová , nezruší, protože ve většině z nich měla alternaci. Ale co bude s těmi, kde hrála s manželem Robertem Rothem? Bude mít vdovec chuť a odvahu hrát v představení s jinou kolegyní?

Neumíme přejít v mžiku ze šoku do pragmatismu. Ale už dnes je jasné, že jsou inscenace, ve kterých Moniku nedokážeme nahradit. Například Kabaret normalizace anebo Modlitba pro Martu. Potom je další skupina inscenací, kde hrála velmi výraznou roli, ale účinkovala v nich spolu s Robertem Rothem. V tomto případě musíme počkat, dát Robovi aspoň pár dní. Až pak s ním budu mluvit o tom, zda bude potřeba udělat dvojzáskok. Víte, to jsou tak citlivé věci, možná několik inscenací budeme muset minimálně na několik měsíců odložit,“ prozradil Peter Kováč v Deníku N.

Jak bude dál slovenská první scéna fungovat, se zřejmě rozhodne až po pohřbu krásné herečky, která 25. listopadu spáchala sebevraždu. Zatím divadlo zrušilo tři představení, kde Monika hrála hlavní role.

Fotogalerie
16 fotografií