Nad obsazením jsme nemuseli přemýšlet moc dlouho. Na Primě totiž vzniká nový výpravný seriál Slunečná, jehož hrdinkami jsou – držte se – sestry Popelkovy! Vzhledem k tomu, že jednu z nich hraje široko daleko vyhlášená kráska Eva Burešová (26), nebylo potřeba hledat jinde.

A protože má v seriálu i zlou sestru, kterou hraje Bára Jánová (30), byla rázem obsazena i druhá role. A když se ještě k tomu kolem potlouká mladý bohatý Janek, který se vydává za chuďase, a hraje ho hvězda show Tvoje tvář má známý hlas Marek Lambora (24), bylo rozhodnuto i o tom, kdo nahradí Pavla Trávníčka (69).

Zkouška odvahy pro Popelku

Čekalo nás vyfotit několik ikonických záběrů z legendární pohádky, a na to jsme si vybrali Statek Merlin v Chýňavě. Ten den bylo krásně slunečno, ale zima už se pěkně zakusovala do těla. Pro herečky, které na sobě měly jen kostýmy z lehoučké látky, to byla doslova zkouška odolnosti.

A také odvahy, a to zejména pro Evu Burešovou, protože má po nepříjemné zkušenosti, kdy se pod ní splašil kůň, z těchto zvířat velký, ale opravdu velký respekt. Po příjezdu na plac byla však odhodlaná, že do toho dá vše, co po ní bude štáb chtít. Přesto byly krůčky ke stájím opatrné a rozvážné. Oproti tomu Sigma, velšský polokrevník, už netrpělivě vykukovala ze svého boxu…

Ještě předtím ale čekaly na Evu jiné záběry a kostýmy. Nejprve myslivec, pak Popelka a nakonec obávané nazouvání střevíčku na hřbetě Juráška. 

„Na to, s jakým strachem bojuji, co se týká koní, tak jsem se ráno nakonec probudila s pocitem, že jsem připravená na všechno,“ řekla nám Eva. Ke koni, který je naštěstí na lidi, světla a šrumec kolem zvyklý, ovšem přistupovala s nejistotou. A když mohutně pohodil hlavou, bylo vidět, že respekt herečka stále má.

Touha po roli Popelky však přece jen zvítězila. „Popelka je naše tradice, když jde v televizi, tak celá rodina usedne a společně si říkáme ty hlášky. Mezi naše rodinné už patří: Rozárko, ty myslíš? Můžete ji říct stovkami způsobů, a pokaždé to vyzní jinak,“ prozrazuje herečka, které občas při focení drkotaly zuby zimou a po celém těle měla husí kůži. 

Bez nevlastní sestry Dory to nejde

O zlou sestru se postarala Bára Jánová, kterou oproti Evě čekalo o kapku méně focení, tudíž i mrznutí na place. „Tu pohádku mám ráda. Dívám se na ni o Vánocích a mrzí mě, že jsem nikdy Libušku ani Pavla Trávníčka nepotkala. Miluju scénu, kdy si Popelka hraje na kluka, leze po stromech a s princem na sebe křičí: Pojď dolů, pojď ty nahoru!“ prozrazuje Bára a při tom si zahřívá ruce o hrnek teplého čaje.

„Víte, my se doma snažíme držet tradiční Vánoce. Brácha už má děti, tak budeme letos asi trochu improvizovat. Pokud jsem jen já a rodiče, tak si dáme rybí polévku, kterou miluju. Naštěstí už mě mamka nenutí zpívat koledy, hrozně jsem se u toho styděla. Následuje kapr, cukroví, které peče maminka. Vanilkové rohlíčky a bílková a kakaová kolečka. Táta miluje kremrole, tak je udělá, a taky linecké,“ vzpomíná na vůni Vánoc herečka, která se na focení těšila.

„Strašně jsem se těšila a čekala jsem, co z toho vznikne. Netušila jsem, že to bude až tak podobné té pohádce.“ Mimo objektiv fotoaparátu se Bára dokonce vyšvihla do sedla. Poslední dobou se totiž do ježdění zamilovala. „U koní musíte mít sílu, a pokud se chce pást, tak ho musíte zatáhnout. Koní se nebojím, sice jsem nikdy nejezdila, ale teď se díky natáčení učím a hrozně mě to baví.“

Strach Popelky a prince

Oproti děvčatům je Marek, náš nový princ, otrkanější jezdec. U koně ale nakonec jen pózoval a samozřejmě Popelce vyzkoušel střevíček, jestli padne jako ulitý. Právě z této fotky měla Eva největší obavu. Statečně a za pomoci statných mužů byla do sedla vysazena a s úsměvem si zkoušela střevíček. Jakmile se ale kůň trochu pohnul, lehce znervózněla. I proto, že neseděla na skutečném dámském sedle, ale na tom anglickém, které rafinovaně zakrývaly šaty. Dvakrát dobře se na tom nesedělo.

„Musím říct, že se mi ulevilo, když se to všechno nafotilo,“ nezastírala Eva po focení už se smíchem na rtech, který byl ale i trochu zmrzlý. „V těch šatech není rozhodně teplo. Obdiv k Libušce, která toho musela vydržet mnohem víc,“ přiznala herečka, a už se oblékala do tlusté péřové bundy. 

Marek stál po celou dobu focení vedle Evy jako skutečný princ, protože když Popelka v sedle lehce zavrávorala, Marek hned vše jistil a podával jí ruku, aby herečka cítila podporu. 

Na fotkách vše vypadá jednoduše, ale opak je pravdou. Často právě obyčejné úkony, kdy jen sedíte na hřbetě koně a nic neděláte, zase tak snadné nejsou. Sigma ale byla poslušná, a to Evě dodávalo víc klidu. 

Celé pohádkové focení trvalo přes pět hodin, všichni se pořádně bavili a taky pořádně vymrzli. Fotograf Jan Tůma pořídil přes dvě stě záběrů, vy vidíte ty nejlepší z nich. Jak se vám nová Popelka líbí?

VIDEO: Eva Burešová přiznala strašáka v hlavě: Musím jít k lékaři! 

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová přiznala strašáka v hlavě: Musím jít k lékaři! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
31 fotografií