Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavražděné Kristýnce (†3) se skládají na hrob: Obviněná matka ničeho nelituje!

Autor: DH - 
6. listopadu 2019
11:40

Příbuzní tragicky zesnulé Kristýnky (†3) z Přerova založili ve spolupráci s dobročinným spolkem veřejnou sbírku na její hrobeček. Policie z vraždy viní matku holčičky. Ta podle rodiny žádné výčitky svědomí nemá.

Informace o sbírce uveřejnil na svých facebookových stránkách spolek Nebuďme lhostejní, který se hojně angažuje v podobných případech. S prosbou o pomoc se na něj obrátila zoufalá rodina tragicky zesnulé Kristýnky (†3), konkrétně to měla být teta dívenky.

Kdo by chtěl rodinu podpořit a přispět na zhotovení hrobečku pro malou Kristýnku, může poslat peníze na transparentní účet: 2201707327/2010, který je zřízen do září 2020. Kolik by chtěl spolek vybrat, přiblížila jeho předsedkyně. „Sbírka je na rok. Urnové hroby se pohybují někde okolo 20 000 Kč. Uvidíme, jak se bude dařit,“ napsala na facebooku Kateřina Majdyšová.

Případ smrti tříleté Kristýnky z Přerova krutě zasáhl celé Česko v polovině srpna. Policisté na místě v jednom z bytových domů zadrželi krátce po objevení těla i zmatenou matku, která podle sousedů špinavá od krve pobíhala po domě a ulici a křičela. Někteří tvrdili, že byla zfetovaná. Nejprve putovala na psychiatrii, poté ji ale policie obvinila z vraždy.

Rodina i policie se v kusých informacích o tom, jak malá Kristýnka zemřela, shodují, že šlo ze strany matky o extrémně brutální čin. „Žena je obviněná z vraždy své tříleté dcery, k níž došlo 14. srpna,“ řekl před časem Blesku policejní mluvčí Libor Hejtman a také dodal, že je dotyčná obviněná v nejpřísnějším odstavci, protože byla smrt způsobena obzvláště brutálním či trýznivým způsobem. Za to ženě hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let a v krajním případě i trest výjimečný.

Podle informací TN.cz, které získala od rodiny Kristýnky, obviněná matka s policií nespolupracuje. Ba naopak. „Řekla, že ničeho nelituje. Jen jí ta malá prý překážela,“ řekla příbuzná smutně Nově.

Podle sousedů, kteří jsou dodnes z události v šoku, se mladá matka (23) do domu přistěhovala krátce před tragédií. V bytě s ní údajně pobýval i přítel a oběma prý nebyly cizí drogy a hlasité večírky, kvůli kterým je několikrát navštívila i městská policie.

bumb ( 6. listopadu 2019 17:38 )

Že se nestydí rodina udělat sbírku na hrob své malé příbuzné.To ani není rodina schopna dát 20 tisíc na hrob? Hamba jim.Pořád se dělají sbírky je to už opravdu s těmi lidmi hnus.

majka60 ( 6. listopadu 2019 13:10 )

Být soudcem tak téhle vražedkyni dám doživotí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání