„Dne 8. ledna 2017 unesla moje manželka, slovenská bavička s mnoha známostmi, naše společné děti z Izraele na Slovensko,“ tvrdí podle Plusky manžel Very Wisterové ve svém posledním zveřejněném stanovisku. Sympatická zrzka se za Jeremyho Hulshe vdala v roce 2010 a dala mu dva potomky, Harlowa Paxe (8) a Theodora Stevena (5). Dlouhá léta s ním žila v zahraničí. Už několik let se ovšem s manželem snaží dohodnout na rozvodu a především na péči o děti, což Hulsh podle všeho považuje za nezákonné jednání a je přesvědčen, že to byla ona, kdo si „přivlastnil“ jejich potomky. A proto on nyní udělal prakticky totéž.

Ministerstvo zahraničních věcí a evropských záležitostí (MZVaEZ) se tímto případem neoprávněného přemístění nezletilých dětí do ciziny již začalo zabývat a na Hulshe by měl být vydán mezinárodní zatykač. Hulsh, jenž se považuje za oběť, ovšem uvádí, že úplný přepis mnoha souborů z Verina telefonu, které podle jeho názoru obsahovaly důkazy o plánovaném únosu dětí na Slovensko, předložil jako důkaz slovenským úřadům.

„Jako cizinec bez práv jsem se dva měsíce pokoušel získat právní zastoupení na Slovensku. Zjistilo se však, že moje manželka před únosem kontaktovala každou významnou právnickou kancelář v Bratislavě a neznámými prostředky je ‚přiměla‘, aby mě odmítli zastoupit,“ tvrdí Hulsh. „Můj advokát může poskytnout všechny záznamy, rozhodnutí a úplné shrnutí nesčetných porušení lidských práv, soudního procesu a ústavního práva, které byly porušeny do takové míry, že mé děti doslova zmizely z mého života, a já z toho jejich.“

„Jako zdevastovaný rodič jsem dnes bezmocný a zoufale vyzývám vládu USA, ministerstvo zahraničních věcí, FBI, ministerstvo spravedlnosti USA a OSN, aby v mém jménu jednaly se slovenskou vládou. Chci jen, aby byla zajištěna bezpečnost mých chlapců, aby se chránila naše lidská práva. Požaduji spravedlivý a nestranný řádný proces,“ běsní Hulsh, jemuž nestačilo, že mu v roce 2017 slovenské i izraelské soudy přiřkly návštěvy u synků v notně omezeném čase, tedy 6 hodin během pracovního týdne a 6 hodin během víkendů v přítomnosti manželky.

„Otec před slovenským soudem prohlašoval, že respektuje, že děti žijí na území Slovenské republiky, a chce je na Slovensku i vychovávat. Skutečnost, že děti mají obvyklé bydliště na území SR od května 2014, konstatoval slovenský a rovněž izraelský soud ještě v roce 2017,“ tvrdí však Wisterová.

Fotogalerie
21 fotografií