Policisté i potápěči v uplynulém i tomto týdnu usilovně pracují u Želivky (vodní nádrže Švihov), která zásobuje Prahu pitnou vodou. Nádrž prohledávají, podle informací Aktu.cz z ní vylovili několik předmětů. Celý zásah, který probíhá na území Středočeského kraje u hranic s krajem Vysočina, se však týká případu, který prošetřuje pražská policie. „V současné době nebudeme poskytovat žádné informace,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle informací Blesk.cz však pátrání souvisí právě s pohřešovaným párem z Prahy, Přemyslem H. a Marií D., kteří záhadně zmizeli v červnu. Kriminalisté se domnívají, že jsou po smrti, jejich těla se ale dosud nepodařilo najít.
Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté prohledávají hlubiny vodní nádrže Želivky. Souvisí jejich pátrání se zmizelými seniory z bubenečské vily? Aktu.cz

Právě Želivka přitom leží jen několik kilometrů od místa, kde Marii s Přemyslem viděli naposledy živé – na odpočívadle na 66. kilometru dálnice D1 prokazatelně hovořili s mladíkem, který je teď podezřelý z jejich vraždy. Státní zastupitelství v Praze 6, které případ dozoruje, ho kvůli probíhajícímu vyšetřování odmítlo komentovat. Skončila snad těla pohřešovaných právě na dně Želivky?

Vražda kvůli vile

Přemysl a Marie, kteří žili v Praze 6, v červnu záhadně zmizeli. Jejich auto našla policie v Maďarsku, vnitřek auta byl politý naftou nebo benzinem. Při vyšetřování se zjistilo, že se setkal se zavražděnými jako poslední student matematicko-fyzikální fakulty Tomáš (23). Ten je nyní podezřelý z vraždy. Při odstavovaní auta v Maďarsku byl přítomný i druhý podezřelý, medik Jiří (24), který je prošetřovaný z podvodu. Oba mladíci měli údajně tvořit pár a žili spolu v bytě v Praze 6.

Motivem brutálního činu měla být luxusní vila v Bubenči za 40 až 50 milionů korun. „Tu se dvojice snažila získat podvodným způsobem,“ řekl už dříve šéf mordparty Josef Mareš. Vila byla přepsaná do majetku firmy, v níž byli společně Přemysl H. s Jiřím a Tomášem. Policie podivný převod majetku stopla a nemovitost nechala v katastru zaplombovat.

Policejní finta

Kriminalisté se na oba zaměřili po domovní prohlídce bydliště pohřešovaných. Klíčovou roli sehrála medializace celého případu, kdy policisté požádali veřejnost o pomoc při pátrání po tělech zmizelých. Mezitím už odposlouchávali byt obou podezřelých, kteří začali o páru mluvit, a díky tomu se vyšetřovatelé utvrdili ve svém podezření.

Fotogalerie
27 fotografií