Při svých výpravách natropil škody za více než dva miliony korun. Kradl v Pohořelicích, Rajhradě, ale i v Brně. „Do vaku skládal notebooky, fotoaparáty, mobily nebo kosmetiku za sto tisíc korun,“ vypočítal policista Bohumil Malášek.

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla "pavoučího muže" (33), který k vykrádání využíval hromosvody. PČR

Majetkem si nebyl jist vůbec nikdo

Pavoučí muž si počínal postupem času stále úspěšněji a byl stále nenasytnější. Pod nehty mu uvázly stotisícové sumy z ordinace lékaře na Vinohradech, firmy v Králově Poli nebo Starém Lískovci.

Kapitální úlovek se ovšem povedl fantomovi v centru Brna o prázdninách. Po hromosvodu se vyšplhal k ventilaci a otevřenému oknu, odkud se protáhl do kanceláří. „V příručních pokladnách našel skoro sto tisíc korun. Potom objevil ukryté klíče od trezoru, v němž byly skoro dva milióny korun,“ vylíčil šéf kriminálky z Brněnska Jaromír Novotný.

Muž z Brna rozhazoval jako Muž z Ria

Peníze prý zloděj ani nepočítal. Bral si je ze zásob po hrstech, aby měl čím „krmit“ automaty. Koupil si také pár ojetých automobilů, k nim si ještě do garáže přikradl motorku KTM. Svoji milou vzal na dovolenou k moři.

Video
Video se připravuje ...

Brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb se vjyadřuje k zadržení "hromosvodového spidermana". Jiří Nováček

Život na vysoké noze skončil zloději po dvou neúspěšných výpravách do Modřic. Ukrást se mu tam nic nepodařilo, při návratu z druhé výpravy jej před domem, kde žil s přítelkyní, kriminalisté zatkli.

Výbava agenta

Při domovní prohlídce zloděje našli policisté slušnou výbavičku. Muž vlastnil plynový bubínkový revolver a dokonce i střílející tužku, za jakou by se nemusel stydět ani James Bond.

O svých činech teď pavoučí muž přemýšlí ve vazbě. Všechny do puntíku přiznal. Za jeho skutky mu hrozí dva až osm let kriminálu.