Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bezcitní zloději okradli autistu: Jeho hračku si vozili v autě jako maskota

Autor: rv - 
1. března 2024
12:01

Kradli jako straky a nestyděli se odnést z vykradeného auta i dětskou hračku. Dva výtečníci (27 a 40) tím způsobili velké trápení mladému autistovi (25). Ten svého plyšového psíka zbožňoval. Když policisté učinili řádění zlodějů přítrž, mohl se strakatý hafan vrátit zpět handicapovanému majiteli.

Zloději, jeden od Mariánských Lázní, druhý z Domažlicka, vyráželi společně škodit na Klatovsko. Tady v polovině února do vypůjčeného auta naložili kradené disky s pneumatikami za šest tisícovek.

Ukrást nové auto a vloupat se do obchodu se jim další den nepodařilo, rodinný dům v Klatovech už vykrást nestihli. Čapli je policisté. „Oba muže zadrželi přímo při činu,“ potvrdila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Kradený plyšák

Povedená dvojice skončila ve vazbě, na povrch postupně vyplývaly další prohřešky. Ukázalo se, že plyšák, kterého si zloději vozili v autě jako maskota, je z vykradeného auta v Železné Rudě.

„Hračka patřila mladému muži trpícímu autismem, který měl na svého plyšového psíka vytvořenou silnou citovou vazbu,“ uvedla Šmaterová.

Šťastné shledání

U zlodějů nalezená hračka se tak mohla k mladému majiteli opět vrátit. Do sídla klatovských policistů pro ni spěchal v doprovodu své maminky. Milovaného psíka hned nadšeně popadl a přitiskl si ho k sobě.

Dojatá máma byla šťastná, že se jejímu synovi ukradená hračka vrátila. Radost z chlapcovy bezprostřední reakce měli i policisté. „Společně s plyšákem mu předali i několik drobností,“ doplnila mluvčí.  

VIDEO: Čtrnáctiletý Jakub je nízkofunkční autista. Péče o něj je náročná, pomáhá mu pevný režim a striktní řád.

Video  Čtrnáctiletý Jakub je nízkofunkční autista. Péče o něj je náročná, pomáhá mu pevný režim a striktní řád.  - Donio.cz
Video se připravuje ...

priserak77 ( 1. března 2024 13:05 )

Tady lituji, že nemáme tresty jako v arabských zemích, prostě useknout ruku a hotovo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání