„Muži vytrhli pomocí auta a lana bezpečnostní mříže. Dovnitř se dostali po rozbití dveří. Čtyři maskovaní muži tam během několika okamžiků odcizili zboží, které je předběžně vyčísleno na několik milionů korun,“ řekl policista Pavel Šváb. Ironií osudu je, že klenotnictví se nachází v sousedství policejní služebny.

Klenotníka okradli už v minulosti

„Byla to rychlovka, vše trvalo maximálně dvě minuty,“ řekl Blesk.cz majitel hodinářství a klenotnictví František Hanák. Výši škody zatím sám nezná, jde však do milonů. „Škody sčítáme. Brali hlavně značkové hodinky, ale i další cennosti,“ povzdechl si muž, jehož obchod vybral profesionální gang z Východu už před čtyřmi lety.

Video
Video se připravuje ...

Zloději vybrali v pondělí nad ránem v centru Brna klenotnictví TV Blesk Zdeněk Matyáš

Během pondělka dělníci znovu nasazovali na futra vypáčené mříže. „Je neuvěřitelné, že se něco takového stane přímo v centru Brna,“ kroutil hlavou jeden z přihlížejících Brňanů.

„Jihomoravští kriminalisté od brzkého rána pracují na ohledání místa činu, zajišťují veškeré stopy, vyhodnocují i kamerové záznamy,“ uvedl mluvčí. Policie hledá podezřelé vozidlo Audi A6 tmavé barvy. 

Video
Video se připravuje ...

Kamerové záznamy zachytily, jak z místa činu ujíždí černé audi PČR